Kjell och Hadari fyra på SM

När SM i distansritt avgjordes utanför Halmstad nyligen kom Kjell Westerback och Hadari fyra i den tuffaste klassen över 160 km.

Kjell Westerback och Hadari lyckades bra på SM.

Kjell Westerback och Hadari lyckades bra på SM.

Foto: Privat

Distansritt2018-08-16 12:02

Ekipaget representerar Tjust distansklubb och Kjell Westerback kommer från Ungsbo, Djursdala och red den tioåriga fullblodsaraben Hadari för första gången över mastiga 16 mil.

Klockan halv sex på morgonen lättade dimmorna över hallandsskogarna och åtta ekipage gav sig iväg. Efter tolv timmars effektiv ridtid kunde Kjell och Hadari lägga en fjärdeplacering, rosett och ett fint resultat i bagaget.

– Jag är otroligt nöjd, berättar Kjell och fortsätter att han känner ingen besvikelse över att de placerat sig precis utanför pallplats.

– Detta är Hadaris första godkända ritt på 160 km och det är en fantastisk känsla att komma i mål med en häst som veterinären bedömer har fina och bra värden.

Värt att nämna från tävlingen i övrigt är att någon vecka innan start hade plötsligt kungahuset i Bahrain aviserat att man tänkte delta i tävlingen. Plötsligt fick arrangörerna förfrågningar som man normalt inte behöver hantera. Paviljonger, privatchaufförer och femstjärniga hotell stod på önskelistan. Kronprinsen Sheik Bin Hamad Al Khalifa vann klassen över 120 km.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om