Kan de studsa tillbaka efter storförlusten?

Har Österbymo hämtat sig efter chockförlusten (1–8) senast? "Jag tror det. Det är bara att glömma den matchen och se framåt", säger tränaren Jörgen Damm inför mötet mot Ekhagen.

Österbymo saknar många bra spelare mot Ekhagen, där Anton Svensson (bilden) är en av dem.

Österbymo saknar många bra spelare mot Ekhagen, där Anton Svensson (bilden) är en av dem.

Foto: ossian

Fotboll2018-06-15 18:00

1–1 efter en halvtimme. 1–8 när slutsignalen ljöd. Österbymos vanligtvis säkra försvarsspel var inte alls att känna igen borta mot Aneby i måndags.

– Det var oerhört tungt, såklart. Det är tufft att släppa in fyra-fem mål i en match. Nu blev det åtta. Det var jobbigt, men som sagt. Det är bara att försöka lägga det bakom oss, menar Damm.

Defensiven har varit näst intill prickfri de senaste säsongerna och fungerat bra även i år. Anebymatchen var en stor plump i protokollet.

– Vi vill hitta tillbaka till det försvarsspel vi haft en längre tid. Det tror jag vi klarar också. Annars är det offensiven som varit lite något av en akilleshäl för oss. Jag hoppas att det lossnar framåt för oss.

I vanlig ordning får Österbymo klara sig utan en handfull tongivande spelare. Varken Dennis Öst, Edin Jakupovic, Anton Svensson eller Joel Mattsson är med. Frågetecken finns även kring Mikael Hermelin. Däremot kan de räkna in brodern Samuel Hermelin i truppen igen.

Ekhagen?

– Ett tekniskt och välspelande lag, där det finns lite frågetecken för deras ork.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om