Josefina vann stortävling i helgen

Vimmerbyryttaren Josefina Gunnarsson blev en vinnare i Elmia Scandinavian Horseshow – inför ögonen på bland annat Rolf-Göran Bengtsson.

Elmia Scandinavian Horseshow är en av Sveriges största tävlingar för unghästar. Josefina Gunnarsson från Vimmerby HoppHästKlubb vann en av klasserna tillsammans med hästen Selfie BT.

Elmia Scandinavian Horseshow är en av Sveriges största tävlingar för unghästar. Josefina Gunnarsson från Vimmerby HoppHästKlubb vann en av klasserna tillsammans med hästen Selfie BT.

Foto: Privat

Ridsport2018-10-17 14:43

Det var i 4-årsklassen (Kellfri Championat) som Josefina Gunnarsson slog till. Hon vann tillsammans med hästen Selfie BT.

– Jag är jättenöjd. Det var kul att allt fungerade så bra i helgen, säger Gunnarsson som tävlar för Vimmerby HoppHästKlubb.

Hon tillägger:

– Min målsättning var att vinna. Selfie BT är en väldigt bra häst som är spektakulär i sin teknik. Men man vet aldrig. Det kan hända mycket på vägen när man tävlar med så unga hästar.

Josefina Gunnarsson hade ytterligare en fyraåring i finalen: Havanna Heart.

– Med den hästen kom jag femma. Det var också bra.

Noterbart är att ryttarstjärnan Rolf-Göran Bengtsson var med i en jury som bedömde bland annat teknik, förmåga och samarbetsvilja.

– Med Selfie BT fick jag 34,5 av totalt 40 poäng. Det var superroligt att de uppskattade oss.

Tävlingen för de femåriga hästarna hette Agria Star of Tomorrow. Även där lyckades Josefina Gunnarsson ta sig till final med hästen Ivy Dee.

– Vi kom på en 13:e plats i finalen. Det var väl okej... men jag hade hoppats på mer. Vi åkte på ett jobbigt tidsfel som jag kommer gräma mig över ett tag. Som helhet var det ändå en jättebra helg.

Är det några fler tävlingar på gång?

– Nej, nu väntar en lugnare period med vila och vinterträning. Sedan tar vi sikte på nya utmaningar 2019.

Sofie Jakobsson, Vimmerby HoppHästKlubb, gjorde en bra tävling och tog sig också till final i Agria Star of Tomorrow. Hon och hästen Chalie SL slutade på en 23:e plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om