Eric lägger skridskorna på hyllan - Vimmerby Tidning

Eric lägger skridskorna på hyllan

2012-12-19 08:36

Eric Johansson har varit älskad av publiken för sin lojalitet och tuffa spelstil. Nu, två veckor innan Allettan-starten, lägger VH-ikonen skridskorna på hyllan.
- Det är inget förhastat beslut och jag är jätteglad att jag tagit det. Däremot känns det riktigt dåligt mot laget, säger Eric Johansson


I tre veckor har Eric Johansson funderat på sin hockeyframtid. På måndagskvällen fick lagkamraterna beskedet. 32-åringen lägger av. Inte efter säsongen utan omedelbart.
- Det är tredje gången jag slutar, garvar han.

Saknar motivation
Säsongen 2010/11 spelade han inte, men förra säsongen gjorde Eric Johansson comeback. Den höll alltså i en och en halv säsong. Någon ytterligare comeback känns inte trolig.
- Det har jag väldigt svårt att tro. När jag lägger av nu har nog tåget gått och jag tycker inte att det gör något. Jag har haft en lång karriär med många glada stunder.
Vad är då anledningen till att han lägger av? Svaret är enkelt. Motivationen att träna tillräckligt hårt finns inte där längre.
- När man blir äldre måste man träna mer än de yngre killarna för att kunna vara på samma nivå som förr. Det blir väldigt mycket träning och när man inte klarar av att träna tillräckligt mycket då är man inte lika bra längre.

Bara fem poäng
Eric Johansson har ingen toppsäsong bakom sig. Speltiden har varit mindre än tidigare och på 17 matcher har det bara blivit fem poäng.
- Jag har inte spelat så mycket och inte fått vara med centralt i matcherna. Men jag kan inte skylla på någon annan. Hade jag själv velat och orkat träna hårdare hade jag varit bättre och fått mer speltid, konstaterar Eric Johansson.
Var det ett svårt beslut?
- En av de avgörande bitarna var att jag inte kände något sug när vi väl klarade platsen till Allettan. Hade jag gjort det hade det varit en enorm skillnad.

Eric lägger skridskorna på hyllan

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler