VIK klara för semifinal efter att ha slagit ut SSK

Västerviks IK är klara för semifinal i Hockeyallsvenskans slutspel. Det står klart efter att man besegrat Södertälje SK med 3–1 i matcher. Den fjärde kvartsfinalen slutade 4–1.

Ishockey2021-03-29 21:17

Den första perioden slutade 1–1 och sett till händelserna på isen var det logiskt. Södertälje var klart hetare än VIK i inledningen och den här gången var det VIK-backarna som inte fick någon tid att hantera pucken. Det var också en intensiv press från SSK som genererade matchens första mål, knappt tre minuter in i matchen. Emil Aronsson snodde pucken av Marcus Westfält runt VIK-buren och kunde sedermera skicka in ledningsmålet. Ett tungt och aggressivt byte av Jones-kedjan tog VIK in i matchen i samband med power breaket, då SSK också tilldelades matchens första utvisning. I efterföljande PP pricksköt Ryan Gropp in kvitteringen för VIK, som tog över matchen efter målet.

Mittperioden präglades av utvisningar, tre för SSK och två för VIK. En sen och onödig tackling från SSK:s rivjärn Måns Lindbäck på Erik Gustafsson gav det enda numerära överläget som förvaltades. Tim Wahlgren stod i "Öhman-position" och sniper-sköt in 2–1 efter 14:28. Det var också resultatet efter 40 minuter och frustrationen märktes hos gästerna som lade väldigt mycket energi på domarna.

Precis som i de föregående matcherna klarade VIK av att rycka sönder första halvan av tredje perioden och få tiden att gå och således försvara sin uddamålsledning. När det väl var dags för power break återstod bara drygt sju minuter och SSK hade fram till dess inte skapat något av värde.

I samband med en Jardeskog-tvåa med fyra minuter kvar kom SSK:s biljett in i matchen. Dittills hade gästernas PP inte varit något att hänga i granen. VIK klarade utvisningen och då var det verkligen hög tid för gästerna att desperations-forcera. Den uteblev för just när man plockat målvakten kunde Oskar Pettersson sno åt sig pucken och lägga in 3–1 i tom bur. En utmärkt Alexander Anderberg skickade även han in ett mål i tom bur.

Matchfakta

Period 1: 0–1 (02:53) Emil Aronsson, 1–1 (12:27) Ryan Gropp (Viktor Liljegren, Michael Kapla) spel 5 mot 4

Period 2: 2–1 (14:28) Tim Wahlgren (Oskar Drugge, Joakim Hagelin) spel 5 mot 4

Period 3: 3–1 (18:33) Oscar Pettersson, 4–1 (19:08) Alexander Anderberg

Skott: 23–19 (7–6, 10–3, 6–10)

Utvisningar: VIK 4x2 min, SSK 5x2 min.

Karta: Plivit Arena