Tung kväll för Timrå – men tåget har inte gått

Tåget har inte gått, men det börjar bli riktigt bråttom att nå perrongen. Timrå har inte råd med fler förluster som dagens 1–4 mot Oskarshamn. Då väntar kvalspel för att hänga kvar i SHL.

Patrik Karlkvist, tvåa från höger, sköt två av målen när Oskarshamn säkrade nytt kontrakt och samtidigt förvärrade läget för Timrå. Arkivbild

Patrik Karlkvist, tvåa från höger, sköt två av målen när Oskarshamn säkrade nytt kontrakt och samtidigt förvärrade läget för Timrå. Arkivbild

Foto: Christine Olsson/TT

Ishockey2022-03-12 18:00

Redan efter knappa tre minuter hamnade Timrå i just den situation man ville undvika. Patrik Karlkvist prickade in Oskarshamns ledningsmål.

Mycket kvar.

Gott om tid att vända på steken.

Det tog tolv minuter och så var det kvitterat genom Ziyat Paigin.

Det moraliska lyftet var emellertid flyktigt eftersom Johan Johnsson några minuter senare ordande 2–1 åt åttondelsfinalplacerade Oskarshamn, som hade starkt stöd av tillresta supportrar.

Säkrade kontraktet

Karlkvist slog in ett omdiskuterat 1–3 innan Hynek Zohorna stängde butiken. I och med segern säkrade också Oskarshamn sin plats i SHL nästa säsong.

– I stället för att hitta vägar att inte förlora hittade vi vägar för att vinna. Vi har bättre energi och tålamod, säger Tim Juel, Oskarshamns målvakt.

Eftersom Djurgården samtidigt förlorade hemma mot Örebro är det inbördes poängförhållandet mellan de två bottenklubbarna intakt.

Djurgården står på 57 poäng, Timrå har 54. Dock har Timrå en match mindre spelad.

Malmö, på 58 poäng, är en av räddningsplankorna. Skåningarna spelar senare i dag borta mot Frölunda.

"Uddlösa"

– Vi överspelar varje situation. Vi skjuter inte, vi är uddlösa, säger Anders Karlsson, Timrås assisterande tränare.

Även i Leksand stod en hel del på spel i kampen om att nå en garanterad kvartsfinalplats (plats topp-6). Den fajten vann Färjestad – och det klart.

Daniel Viksten, Michael Lindqvist och Theodor Lennström såg till att Färjestad hade 3–0 efter två perioder och det försprånget schabblades inte bort. Färjestad vann med 5–2.

Färjestad är nu sjua, tre poäng före Leksand när båda spelat 48 av 52 matcher.

För Leksand var det tredje raka förlusten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!