Virserum föll tungt i derbyt: "Fick vad vi förtjänade"

Hockeyfest och mycket publik. Det var bara ett bekymmer för Virserum i derbyt mot Åseda. Ett stort sådant. De blåvita kunde inte alls bjuda upp till dans. "Vi fick vad vi förtjänade", säger tränaren Wictor Holmberg efter 1–7 på hemmais.

Här har precis Pavils Galsons gjort 0-6 för Åseda.

Här har precis Pavils Galsons gjort 0-6 för Åseda.

Foto: torbjörn allvin

Ishockey2021-10-17 19:51

Toppmöte och prestigekamp mot Åseda. 

Det kunde inte bli bättre. Och så 280 åskådare, vilket såg ut att vara betydligt fler, i Prolympiahallen. 

Nu jäklar... tänkte nog VSGF-spelarna. Så tog det bara 16 sekunder. Sedan hade Johan Karlsson stänkt dit 0–1 bakom Felix Nyström. Typ, bara så där. Snacka om kalldusch.

– Det var förstås inte alls den starten vi ville ha. Vi fick börja jobba i uppförsbacke direkt. Och jag tror att vi blev lite ängsliga efter det, så var känslan. Att vi fick för mycket respekt. 

Ett par minuter senare kom tvåan genom Daniel Öhlund. Innan första periodvilan hade även Johan Karlsson hunnit med att sätta sin andra puck i nät den här eftermiddagen.

Virserums mardröm var långt ifrån över där. Två snabba mål i upptakten och vips var det 0–5. När sedan Pavils Galsons snyggt lirkade in setsiffran 0–6 bakom en övergiven Nyström, var det lika med nådastöten. 

Hemmalagets försvarsspel höll långt ifrån måttet i det här derbyt. Åseda bjöds på stora ytor att operera på. 

– Åseda gör det bra och vi möter ett bättre lag, helt klart. Men vi ska göra det bättre, säger Holmberg och suckar. 

Lite tröst i bedrövelsen var att den sista perioden slutade oavgjort. Detta efter reducering av Jordan Fogerty (Virserums bäste), där sedan Simon Dahl stängde butiken med ett mål i slutminuten. 

Hur hämtar ni er efter det här?

– Vi måste få mer fart på grejerna och träna på att vända spelet mycket snabbare än vad vi gjorde idag (söndag). Sen går det inte att gräva ner sig, trots att det såklart är jäkligt jobbigt att förlora en sån här match. Det kommer en ny vecka och det är bara att ta tag i det igen. 

Utöver Jordan Fogerty vill inte Wictor Holmberg dela ut något plusbetyg till någon spelare.

– Nej, alla kan steppa upp. 

Förhoppningsvis gör de till bortamötet mot svårspelade Rydaholm, som flåsar Virserum i nacken i tabellen. 

VSGF-Åseda: 1–7

Första perioden: 0–1 (0.16) Johan Karlsson, 0–2 (05.11) Daniel Öhlund, 0–3 (11.56) Johan Karlsson, spel 5/4. Andra perioden: 0–4 (23.58) Liam Petersson, 0–5 (24.47) Pavils Galsons, 0–6 (35.13) Pavils Galsons. Tredje perioden: 1–6 (51.25) Jordan Fogerty (Olle Engqvist, Jeremy Mcneil), 1–7 (59.14) Simon Dahl, spel 5/4.

Skott: 30– 38.

Virserum hade det jobbigt mot Åseda.
Virserum hade det jobbigt mot Åseda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!