TrĂ€naren nĂ€ra till tĂ„rar: "Är sĂ„ jĂ€vla stolt"

Allt kokades ned till en femte och avgörande match. DÄ blev det en tung, tung förlust för Vimmerby Hockey. TrÀnaren Hampus SylvegÄrd var nÀra till tÄrar efter att sÀsongen tagit slut. "Helt plötsligt sÄ Àr det slut. Det Àr klart att det Àr jobbigt".

Vimmerby Hockey förlorade mot Nybro Vikings och sÀsongen Àr nu över för VH:s del.

Vimmerby Hockey förlorade mot Nybro Vikings och sÀsongen Àr nu över för VH:s del.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2023-03-26 19:45

Vissa förluster Àr tyngre Àn andra. Vimmerby Hockey vet hur det Àr att förlora en avgörande match till kvalserien. För Hampus SylvegÄrd var det hÀr första gÄngen.

Och det var en mÀrkbart tagen VH-trÀnare som försökte hitta de rÀtta orden.

– Det Ă€r piss. Sjukt trĂ„kigt... Det Ă€r en fantastisk grupp vi har, som kommer tillbaka tvĂ„ gĂ„nger om och hĂ€mtar upp underlĂ€ge.

Det hela avgjordes med ett 4–3-mĂ„l av Nybro i den tredje perioden, drygt sex minuter frĂ„n slutet. Hannes Johansson var sist pĂ„ pucken och blev Nybros matchhjĂ€lte. I Vimmerbys bĂ„s var det starka kĂ€nslor i samband med mĂ„let.

– Vi ser det som en offside i mĂ„lgĂ„rden. Men nu Ă€r det skitsamma, dömt Ă€r dömt. Varför ska man bry sig om en sĂ„n situation nu? Det Ă€r inte det första domarna missade den hĂ€r matchen, sĂ€ger Hampus SylvegĂ„rd.

Innan det sĂ„ hade lagen nĂ€stan turats om nĂ€r det gĂ€ller att ha initiativet i matchen. VH tog ledningen i första perioden genom Eddie Levin, innan Nybro vĂ€xlade upp och vĂ€nde pĂ„ steken i den andra perioden. Olle Söderlund fixade en kvittering, men fick se Adam Persson stöta in 3–2 sju minuter frĂ„n den sista periodvilan.

undefined
Vimmerby Hockey jublar efter att Eddie Levin givit laget ledningen i den första perioden.

DÀr och dÄ var kÀnslan att Nybro var hetast.

Men sĂ„ kom en ny VH-kvittering, knappt tre minuter in i den tredje. Återigen höll sig Eddie Levin framme och skickade in trean. Ett mĂ„l som verkligen gav energi till bortalaget. VH hade bland annat en puck som dansade pĂ„ mĂ„llinjen – bara minuter innan Nybro gjorde 4–3.

– Det Ă€r lite som i de tidigare matcherna, att det kan sluta hur som helst. Vi har flera chanser och har ju bland annat den hĂ€r pucken som dansar pĂ„ mĂ„llinjen.

undefined
Nybro fick sista ordet mot VH, med ett omdiskuterat mÄl.

I kroppen och huvudet pÄ SylvegÄrd fanns sÀkerligen frustration, besvikelse och irritation. Men dÀr fanns ocksÄ en stor dos av stolthet.

– Jag Ă€r sĂ„ jĂ€vla stolt över grabbarna. Vilken resa vi har gjort tillsammans. Vi Ă€r nĂ€stan vĂ€rda att gĂ„ vidare, sĂ€ger han med tĂ„rfyllda ögon och tar ett djupt andetag.

– Jag har vetat redan sen dag ett att vi Ă€r ett riktigt bra hockeylag. Det har tagit sin lilla tid men sĂ„ Ă€r det med nya spelare, ny trĂ€nare och nytt spelsĂ€tt. Ju mer vi spelade ihop, desto mer föll allt pĂ„ plats och det har gĂ„tt jĂ€kligt bra. Vi visste inför den hĂ€r matchserien att vi skulle vara med och utmana. Stundtals Ă€r vi bĂ€ttre Ă€n Nybro, men det Ă€r smĂ„ marginaler.

Vad kÀnner du nu, nÀr sÀsongen plötsligt Àr över?

– Det Ă€r tomhet, som alltid nĂ€r en sĂ€song tar slut. Vi trĂ€ffas varje dag, spenderar mycket tid med varandra och Ă€r som en familj. Vi har sjukt roligt med varandra och det hĂ€r Ă€r den överlĂ€gset bĂ€sta gruppen som jag har jobbat med.

SylvegÄrd fortsÀtter:

– Man lever i nuet och Ă€r sĂ„ instĂ€lld pĂ„ att det liksom Ă€r trĂ€ning i morgon. Helt plötsligt sĂ„ Ă€r det istĂ€llet slut. Det Ă€r klart att det Ă€r jobbigt.

Vad hÀnder nu?

– Det kommer förmodligen bli nĂ„gon form av exit-samtal nu, dĂ€r vi diskuterar vad som varit bra och vad som varit dĂ„ligt, bĂ„de i gruppen och individuellt.

SylvegÄrd, som bara Àr 26 Är gammal, gjorde sin allra första sÀsong som seniortrÀnare. Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning Àr han högaktuell för att leda laget Àven nÀsta sÀsong.

Kommer du att vara kvar i VH?

– Det vet jag inte, svarar han.

Är du öppen för en fortsĂ€ttning?

– Ja. Jag trivs bra hĂ€r, med allt. Jag stĂ€nger absolut inga dörrar.

Vimmerby Hockey firar efter att Olle Söderlund gjort 2-2.
Vimmerby Hockey firar efter att Olle Söderlund gjort 2-2.
Nybro–Vimmerby 4–3

Första perioden: 0–1 (03:39) Eddie Levin (Anton Carlsson, Jakob Karlsson).

Andra perioden: 1–1 (27:30) Janne VĂ€yrynen, 2–1 (28:31) Adam Persson, 2–2 (30:51) Olle Söderlund (Jakob Karlsson, Oskar Lindgren), 3–2 (33:04) Adam Persson.

Tredje perioden: 3–3 (42:27) Eddie Levin, 4–3 (53:27) Hannes Johansson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!