Tapper insats av Virserum i derbyt

Med endast 13 utespelare till spel gjorde Virserum en tapper insats i derbyt borta mot Åseda. De ledde med 2–0 efter nästan två perioder, men Åseda kom ikapp till 2–2. Det krävdes straffar för att skilja lagen åt och där var Virserum starkast och vann med 3–2 till slut.

Virserum fick jubla till slut i derbyt mot Åseda.

Virserum fick jubla till slut i derbyt mot Åseda.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-10-14 21:26

Ett Virserum med bara två målvakter, fyra backar och nio forwards hade en tuff uppgift mot seriefavoriterna Åseda på bortais. Laget svarade dock för en riktigt stark prestation och fick med sig poäng.

Första perioden förblev mållös, men tre minuter in i andra gav Martin Holmstrand Virserum ledningen. Drygt fyra minuter senare utökade Jakub Kylnar till 2–0 och det såg ut som att Virserum var på väg mot ett riktigt stordåd. 

Åseda fick dock kontakt via reducering till 2–1 21 sekunder från periodpausen. Släkten var värst den gången då förre VSGF-spelaren Simon Dahl blev målskytt.

– Det var ett ödesdigert felpass som gav dem ett två mot noll-läge. Det är sånt som händer när vi blir så trötta, sa tränaren Wictor Holmberg.

Elva minuter in i tredje perioden kom 2–2 för Åseda. Virserum stod sedan pall perioden ut och säkrade en poäng.

– Vi var väldigt tillbakapressade på slutet så slutsignalen kom som en lättnad. Sedan bytte lagen chanser i förlängningen. När det gick till straffar kändes det bra.

Där vann Virserum efter att Daniel Öhlund gjort det avgörande målet på förre Virserumsmålvakten Robert Davidsson.

– Vi ville det här lite mer och då går det att vinna även om oddsen inte är på vår sida på förhand. En sådan här seger är värd väldigt mycket och stärker hela laget inför fortsättningen.

Wictor Holmberg, Virserums SGF.
Wictor Holmberg, Virserums SGF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om