Timrås ilska efter sent hemmatapp

Timrå såg ut att gå mot en efterlängtad hemmaseger i toppmötet med Färjestad – då åkte hemmabacken Per Svensson på ett ödesdigert matchstraff. Färjestad gjorde två mål och vände till seger med 4–3 efter förlängning. Theodor Lennström blev segerskytt.

Theodor Lennström blev segerskytt för Färjestad efter en sen vändning i toppmötet mot Timrå. Arkivbild.

Ishockey2023-01-07 18:13

Efteråt var Timråtränaren Anders Karlsson upprörd:

– Vi är mycket bättre än Färjestad så länge det var fair play. Vi kan inte vinna när det ser ut så här på domarnivå, säger han till C More.

Han var upprörd över flera utvisningar, men särskilt matchstraffet som domarna Johan Wedin och Pehr Claesson tog.

– En femma på Per Svensson på slutet ... jag vet inte riktigt. Vad fan är det där, säger Karlsson.

Svensson fick matchstraff efter 17.17 av tredje perioden för en knätackling på Färjestads Eric Engstrand som haltande fick lämna matchen.

Två snabba

Det tog bara 29 sekunder så hade Joel Nyström skjutit kvitteringen.

Sedan avgjorde Lennström under samma powerplay efter 1.13 av förlängningen.

Timrå såg ut att ha tagit greppet om en välbehövlig trepoängare på hemmais efter första perioden.

Hemmalaget dominerade stort, vann skotten med 17–6 och gick fram till en 3–1-ledning.

Främst tack vare en Jonathan Dahlén i superform.

Han prickade bägge kryssen bakom Färjestadsmålvakten Matt Tomkins och blev tvåmålsskytt i första perioden.

Först med en styrning på Tim Erixons skott och sedan efter att ha utnyttjat ett felpass från gästerna.

Dahlén har nu gjort sex mål på de sex senaste matcherna och landslagsforwarden är uppe i 14 fullträffar.

Jeremy Boyce-Rotevall fyllde på för hemmalaget.

Viksten tvåmålsskytt

Färjestads Daniel Viksten har haft en tung säsong målmässigt, men efter att ha hittat rätt i första perioden kom ett till i den andra. Därmed fördubblade han sin målskörd från två till fyra mål.

– Jättefint pass av "Mackan" (Marcus Westfält), tur att jag får felträff så att den sitter. Jätteviktigt mål, kanske kan man slappna av nu när chanserna kommer, säger han till C More efter första målet.

Regerande mästarlaget Färjestad tog sin sjätte raka seger och ligger fyra i tabellen.

– Det är bra, men vi behöver bli bättre. Vi kommer ut lite för bleka i dag, säger tränaren Thomas Mitell.

För seriefemman Timrå hackar spelet på hemmaplan.

Det har hittills bara blivit 20 inspelade poäng på hemmaplan – jämfört med 31 på bortaplan.

Nu kom andra raka hemmaförlusten för Timrå som spelar sju av sina närmaste tio matcher på hemmaplan.