Straffdrama nĂ€r VH vann – Nyman stor hjĂ€lte

Seger – igen. Vimmerby Hockeys positiva trend fortsĂ€tter. Det blev 4–3 mot Kalmar efter straffar. Det var Jonas Nyman som avgjorde pĂ„ ett elegant sĂ€tt.

Ishockey2020-10-28 21:19

VH kom till onsdagens lÀnsderby med tre raka segrar i ryggen: mot Hanhals, Mörrum och BorÄs. Nu Àr den segersviten uppe i fyra matcher.

Precis som vĂ€ntat fick vi se en jĂ€mn och spĂ€nnande match i Vimmerby ishall. Det var gĂ€stande Kalmar som hade ledningen efter den första perioden. NĂ€r klockan stod pĂ„ 17:55 placerade Linus Dahlstedt in 0–1 frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll. Om det var rĂ€ttvist? Nej, inte alls. SĂ„ lĂ„ngt hade Vimmerby haft det mesta och bĂ€sta av spelet.

I flera byten hade hemmaspelarna bra snurr i offensiv zon. Det var Gustav Jansson som var nĂ€rmast att göra mĂ„l. Han hade ett rappt skott, dĂ€r pucken dansade pĂ„ mĂ„llinjen innan Kalmar kunde rensa undan. Även Todd Winder hade ett bra lĂ€ge i den första perioden, efter en fin framspelning av Pierre Gustavsson. Skotten var 15–5, vilket vittnar om att Vimmerby förde spelet. Samtidigt ska det sĂ€gas att Kalmar försvarade sig vĂ€l, med ett tajt och vĂ€lorganiserat spel.

I den andra perioden var det Kalmar som hade de bĂ€sta chanserna inledningsvis. Den förre VH-spelaren Victor Crus-Rydberg kom helt fri med Tomas RydĂ©n, men missade. Kort dĂ€refter hade bortalaget ett mycket bra powerplay dĂ€r 0–2 hĂ€ngde i luften.

IstĂ€llet var det Vimmerby som fick utdelning efter 25:12. MĂ„lskytt: Pierre Gustavsson. VH kom i en snabb kontring, dĂ€r Mattias Wigley osjĂ€lviskt spelade fram "PG". I bytet efter kom ocksĂ„ 2–1. Det var Jonas Nyman som gav Vimmerby ledningen, efter en fin individuell prestation. Överlag var VH det klart bĂ€ttre laget i den andra perioden. Skotten var 13–10.

Kalmar fick sedan en drömstart pĂ„ tredje. Det hade bara gĂ„tt 44 sekunder nĂ€r Linus Dahlstedt kvitterade, med sitt andra mĂ„l för kvĂ€llen. Han stod helt omarkerad framför mĂ„let och avslutade sĂ€kert nĂ€r chansen dök upp. 2–2!

Vimmerby Ă„tertog ledningen efter 47:56 – i powerplay. Som sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger förr var det Mattias Wigley som nĂ€tade, framspelad av Jakob Karlsson och Jonas Nyman.

Det sĂ„g lĂ€nge ut att bli det avgörande mĂ„let, men Kalmar kom tillbaka ytterligare en gĂ„ng. Med mindre Ă€n fem minuter kvar av ordinarie tid satte Robin Sundman 3–3. Sett till spelet i den tredje perioden var det fullt vĂ€lförtjĂ€nt. Kalmar höjde sig flera nivĂ„er och vann merparten av alla tekningar och nĂ€rkamper. Skotten var 6–16.

LÀnsderbyt gick till förlÀngning och sÄ smÄningom straffar. DÀr var det alltsÄ Vimmerby som drog det lÀngsta strÄet. Efter fem raka missar tog Jonas Nyman hjÀlterollen. Han lurade ner Andreas Henriksson i mÄlet och satte pucken i nÀt. Mycket snyggt!

I nÀsta omgÄng, som spelas pÄ söndag, har Vimmerby bortamatch mot Kallinge/Ronneby.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!