Stjärnan återvänder – ska tränas av pappa

Anton Lander vänder hem till Timrå efter elva år utomlands. Den 30-årige Tre Kronor-stjärnan har skrivit på ett treårskontrakt med sin moderklubb och får sin pappa som tränare. "Jag är otroligt glad och taggad", säger Lander.

Anton Lander var lagkapten för Sveriges Tre Kronor i OS-turneringen i Peking i februari. Arkivbild.

Anton Lander var lagkapten för Sveriges Tre Kronor i OS-turneringen i Peking i februari. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2022-04-04 08:56

Två dagar efter att ha säkrat fortsatt spel i SHL nästa säsong kunde Timrås supportrar vakna upp till en välkommen värvningsnyhet.

Hemmasonen Anton Lander vänder hem efter elva säsonger utomlands, varav den senaste i schweiziska Zug.

"Jag är otroligt glad och taggad", säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

"En väldig stolthet att spela i Timråtröjan igen. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen."

Lander lämnade Timrå för spel i Edmonton i NHL efter att moderklubben klarat sig kvar i elitserien, nuvarande SHL, säsongen 2010–2011. Efter sex år i Nordamerika flyttade Lander tillbaka till Europa och KHL där han spelade för storlagen Ak Bars Kazan och Lokomotiv Jaroslavl. Under sin första säsong i Ryssland blev han mästare med Ak Bars Kazan 2018.

Lander har de senaste åren varit en av landslagets mest framträdande spelare. Han var lagkapten och en av Sveriges bästa spelare i OS-turneringen i Peking i februari där Tre Kronor blev fyra.

I lördags säkrade Timrå, som slutade sist i SHL:s grundserie, ett nytt kontrakt i högsta serien efter att ha besegrat Djurgården med 4–0 i matcher i bäst av sju i nedflyttningskvalet.

Anton Landers pappa Anders Karlsson tog över som Timrås huvudtränare inför nedflyttningskvalet och har kontrakt över säsongen 2023–2024.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!