Poängkungen: "Jag kunde ha gjort fler"

Poängbäst i serien igen. Simon Dahls 25 mål och 19 assist förde VSGF till en andraplats och spel i Alltrean. "Jag kunde gjort fler", säger 28-åringen.

Simon Dahl har gjort 25 mål och 19 assist i Alltrean. "Det är klart att det är bra siffror", säger han, men är ändå inte helt nöjd.

Simon Dahl har gjort 25 mål och 19 assist i Alltrean. "Det är klart att det är bra siffror", säger han, men är ändå inte helt nöjd.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-26 06:45

Simon Dahl, med ett förflutet i Vimmerby Hockey, gör nu sin fjärde raka säsong i Virserum (med undantag för en kort utlåning till VH). Simon har gjort 25 mål och 19 assist på 11 spelade matcher hittills, men själv är han inte helt nöjd. 

– Nja, jag kunde gjort fler. Jag fick en smäll hemma mot Tranås och det blev någon förslitning på axeln. Efter det kunde jag knappt skjuta på flera matcher. Sedan har det varit lite oskärpa. Men mot slutet fick jag igång målskyttet mer, säger forwarden, och lägger till:

– Det är klart att det är bra siffror. 

Det blev alltså en andraplats i serien, vilket innebär spel i Alltrean. Något Simon Dahl inte riktigt trodde på inför säsongen. 

– I juni hade vi inte ens något lag. När Christoffer Velander skrev på för Åseda blev det panik. Då hade vi inga spelare, ingen tränare, ingenting. Jag var mest glad att de fick ihop ett lag.

Han fortsätter:

– Men jag hade inga förhoppningar egentligen, så det är härligt att det gick så bra, säger Simon, som blev överraskad över de unga spelarnas skicklighet. 

– Det är kul. De har kul på isen och det går fort. Man känner att man börjar bli lite gammal. Jag är som en pappa i laget. Man försöker hjälpa de yngre så gott det går, göra det bästa för laget. Ibland frågar de om tips också. 

Nu ser Dahl och VSGF fram emot Alltrean:

– Det blir tuffare matcher, och det kommer passa oss bra, säger han. 

Se en längre TV-intervju med Simon på vimmerbytidning.se.

Simon Dahl in action i hemmamatchen mot Valdemarsvik tidigare den här säsongen.
Simon Dahl in action i hemmamatchen mot Valdemarsvik tidigare den här säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!