Perfekt vecka för Vimmerby

Nio poäng – på sex dagar. Vimmerby avslutade sin kanonvecka med att hemmabesegra Nybro med 5–3.

Ishockey2018-10-19 21:41

I tur och ordning har VH vunnit över Kallinge/Ronneby, Troja-Ljungby och Nybro. Tre tuffa motståndare, alltså.

Efter fredagens derbyseger mot Nybro kunde VH-tränaren Phil Horsky konstatera att hans spelare har klarat av det tuffa spelschemat på ett mycket bra sätt:

– Jag är nöjd, så klart. Vi kom hem sent i onsdags natt från Ljungby och killarna fick inte så mycket sömn. Att spela många matcher på kort tid är en del av hockeyn. Och sett över tre matcher har vi gjort det bra, säger Horsky.

Han var dock missnöjd med den första perioden. Vimmerby inledde något skakigt och låg under med 2–1 efter 20 minuters spel. Det andra bortamålet, som kom strax före pausvilan, var en bjudning av VH:s succémålvakt Tomas Rydén. Han fumlade med pucken och gav Alex Ek fritt läge.

– Jag var arg i paus. Spelarna var inte där mentalt. Och det får jag ta på mig, säger Horsky.

Läge att vara orolig? Inte direkt. Vimmerby kom ut som ett helt nytt lag till den andra perioden. Nybro blev nedtryckta i egen zon och det kändes mest som en tidsfråga innan VH skulle göra mål.

Till slut small det – tre gånger om. Titta här:

2–2 efter 30:56. Måns Carlsson kom fri från kanten och gjorde en klassisk ”Foppa”-fint. Hur snyggt som helst.

3–2 efter 33:28. Från nästan ingen vinkel alls slängde Pontus Johansson iväg ett chansskott. På något märkligt sätt gick pucken in bakom Alexander Johansson i Nybro-målet.

4–2 efter 34:38. Återigen ett mycket snyggt mål. Glödhete Måns Carlsson gav Martin Pärna öppet mål med en delikat framspelning.

VH-tränaren Phil Horsky gillade vad han såg:

– Vi höll i pucken och tvingade Nybro-spelarna till långa byten. Då skapade vi också bra lägen.

Skotten i den andra perioden var 12–3, vilket vittnar om hur matchbilden såg ut.

Därefter ändrade matchen karaktär – igen. Nybro fick ny energi, flyttade fram sina positioner och började skapade chanser. Efter 47:46 kom reduceringen till 4–3. Från nära håll styrde Sebastian Borg in pucken mellan benskydden på Tomas Rydén.

Helt plötsligt kändes VH:s ledning väldigt skör. Men hemmalaget höll ut.

– Nybro är ett farligt lag. Jag är glad att vi lyckades vinna, säger Phil Horsky.

Pelle Ström lyfte in det sista målet i tom kasse, från eget sarghörn.

Många VH-spelare var bra den här kvällen. Inte minst matchens artist: Måns Carlsson. Utöver sina poäng bidrog han med ett hårt jobb. Precis som vanligt.