Örebros Eklind: "Vi var redo"

Drömstart och två tidiga mål. Delar som gav Örebro en 4–1-seger i första kvartsfinalmötet med Timrå. –Vi var redo från start, vi kliver ut med bra energi och närvaro, säger tvåmålsskytten Oliver Eklind.

Örebros Oliver Eklind. Arkivbild.

Ishockey2023-03-17 21:16

Örebro fick en smakstart i SHL-kvartsfinalen hemma mot Timrå.

Tacka Oliver Eklind för det.

24-åringen gjorde 1–0 redan efter 5.01 och bara drygt två minuter senare ökade han på Örebros ledning.

– Vi kom ut bra, en bra start och det var skönt att stänka in två kassar, säger han till C More.

Rasmus Rissanen och Milton Oscarson stod för de följande målen som gav en 4–1-seger.

– Vi var för dåliga i första perioden, det var konstiga mål vi släppte till. Även det i tredje. Vi kan inte dra på oss utvisningar, det blir för jobbigt, säger Timråtränaren Anders Karlsson till C More.

– Men det är sju matcher, de eller vi ska vinna fyra.

Timråstjärnan Jonathan Dahlén, som klev av i sista grundseriematchen mot Örebro med en befarad axelskada, var tillbaka i spel.

Mer var det inte.

25-åringen var, tillsammans med Robin Hanzl och Magnus Pääjärvi, inne på tre mål bakåt.

– Ledande spelare får inte spela minus tre, säger Karlsson.

På söndag ställs lagen mot varandra igen, då i Timrå.