Ny seger för formstarkt Skellefteå

Ett formstarkt Skellefteå vann på nytt när man på hemmais besegrade Timrå med 4-1 i en fartfylld match. Timrå höll emot i det längsta men Skellefteås fart och spelstyrka malde till slut ner medelpadingarna.

Skellefteås Adam Mascherin gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Ishockey2021-10-07 21:24

Segern var Skellefteås fjärde i följd, inklusive tisdagens vinst mot Tappara i Champions Hockey League.

– Spelar man konsekvent så vinner man. Varje kedja bidrar och fungerar bra, vi är inte beroende av enskilda spelare. Det är laget som ligger bakom segrarna, säger Adam Mascherin, som inledde målskyttet när han gjorde 1-0 i numerärt överläge i den andra perioden.

”Mazarin, Mazarin”, jublar ståplatspubliken när kanadensaren står för någon godsak på isen.

Hans lagkapten Oscar Möller har berättat vad det handlar om.

– Tydligen någon slags dessert? Jag gillar det. Har aldrig upplevt fans som detta. I Nordamerika lever man inte alls med på samma sätt, vår publik ger oss mycket energi, säger Mascherin efter sitt fjärde mål för säsongen.

Defensiven bäst

Skellefteå är vassa framåt just nu men defensiven är om möjligt ännu bättre.

Bara åtta insläppta mål på sju spelade matcher säger det mesta om Skellefteås defensiva styrka.

– För det första har vi två väldigt bra målvakter och för det andra är alla hänsynslösa och vill göra skitjobbet i försvaret, säger Skellefteåtränaren Robert Ohlsson som en förklaring till den imponerande statistiken.

Målvakten för dagen, Strauss Mann, hade hållit nollan i båda de SHL-matcher han spelat efter att han kom till Sverige från universitetshockeyn i USA. I över 150 minuter var hans nolla intakt men det 73:e skottet på svensk is slank in till 1-1 mitt i den andra perioden.

– Han är verkligen imponerande. Har varit jättejättebra i de tre matcher han stått, spelar med stort lugn och stor pondus. Jag gillar vad jag ser, säger Robert Ohlsson.

Timråkollaps i tredje

Skellefteå är tunga att stå emot i 60 minuter. Efter 13.44 i mittenperioden klev Skellefteås Melker Karlsson fram och styrde in en passning från backen Michael Kapla till 2-1.

3-1 och 4-1 kom på slutet när Timrå jagade kvittering.

Timrå har startat SHL-spelet klart godkänt, även om målvaktsspelet och spelet i egen zon ibland kunde ha varit ett snäpp vassare.

Nu såg det betydligt bättre ut. Målvakten Sami Rajaniemi spelade säkert och hade bra hjälp av sina utespelare.

Fast när man mötte ett av seriens formstarkaste lag räckte det ändå inte till poäng.

– Jag tycker vi gör bra första- och andraperioder. Sedan tycker jag att Skellefteå är mycket bättre än oss i tredje och vinner rättvist, säger Anders Karlsson, assisterande tränare i Timrå.