Möller i centrum när Skellefteå vann stort

Trots massor av matcher på slutet visade Skellefteå mer spelglädje än trötthet när Timrå besegrades med 6-2. Gästerna hängde med målmässigt länge men klarade inte riktigt tempot när Skellefteå med Oscar Möller i spetsen tryckte gasen i botten. –Det var kul att spela i kväll. Vi spelade med bra självförtroende och var väldigt kreativa när vi hade lägen, säger Möller, som stod för två mål och totalt tre poäng.

Oscar Möller, till höger, stod för två mål och en assist när Skellefteå 6–2-besegrade Timrå. Arkivbild.

Ishockey2022-10-06 21:32

På åtta matcher har Skellefteås 33-årige lagkapten nu producerat tolv poäng, hans bästa start hittills sedan han kom till klubben 2011.

– Jättekul, så klart. Det är inget jag tar för givet, jag försöker bara fortsätta att jobba stenhårt varenda match, säger matchens förgrundsfigur.

Matchen började trevande men det var Timrå som tog hand om initiativet och som också tog ledningen mitt i den första perioden genom Erik Walli-Walterholm.

– Då sätter vi bra fart på pucken och press på Skellefteå. I andra tar de över fullständigt. Vi tar några dåliga utvisningar och de vinner rättvist, säger Timrås tränare Anders Karlsson.

Show av Möller

Strax efter Timrås ledningsmål klev matchens stora artist fram och presenterade sig.

Dryga minuten efter Timrås ledningsmål fick Skellefteås lagkapten Oscar Möller chansen och drog in ett rappt handledsskott i bortre krysset bakom 39-årige David Rautio som gjorde sin första match som Timråmålvakt.

Det här var Skellefteås åttonde match på de senaste 16 dagarna, inklusive CHL-spel. Men trots matcher varannan dag var det spelglädje och inte trötthet som lyste kring hemmalaget. Den andra perioden dominerades totalt av Skellefteå.

I centrum stod Oscar Möller som stannade hemma under lagets bortaturné i väntan på familjens fjärde barn. Spelsugen värre stod han för en sprakande show och även matchens näst sista mål när han pangade in 5–2 i powerplay. Bland konstnumren var ett där han jonglerade sig till ett friläge.

"Hade bra energi"

– Starkt att komma hem och ladda om med kort varsel och sedan göra en så här bra insats, berömde Möller sina lagkompisar.

Själv var han förstås också nöjd:

– Det kändes otroligt bra. Jag kände att jag hade bra energi i kroppen, försökte vara kreativ och sätta mig själv i bra situationer.

Skellefteås ledningsmål till 2–1 dröjde ända till strax innan den andra pausvilan när backen Arvid Lundberg vräkte sig in i röran framför mål och tryckte in pucken.

Skellefteå ökade trycket och behöll initiativet även i den tredje perioden där ett snyggt triangelspel avslutades med att Rickard Hugg satte upp 3–1 i nättaket från nära håll. Vem som stod för passningen?