Klubbhjärtat talade när målvakten bestämde sig

Klar. Då jublar Virserums SGF. "Jag har en viss revanschlusta och det har växt fram ett klubbhjärta", säger Robert Davidsson om sitt beslut att fortsätta.

Robert Davidsson går in på sin sjätte säsong i VSGF.

Robert Davidsson går in på sin sjätte säsong i VSGF.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2020-04-23 12:27

Den VH-fostrade målvakten har blivit en viktig symbol för VSGF och faktiskt något av en kulturbärare. Vid det här laget känner han till varenda kurva och varenda skiftning i landskapet i sträckan mellan hemmet i Vimmerby och ishallen i Virserum. 

– Det här blir min fjärde eller femte säsong i klubben, säger han för att sedan tystna en stund. 

– Nä, du. Jag har fel. Jag går in på min sjätte säsong, säger Davidsson och skrattar. 

Så kan det gå när man trivs och har roligt. Och det är just det som är en av anledningarna till att målvakten fortsätter spela i Virserum. 

– Jag har alltid haft bra lagkamrater och vi är ett gäng från Vimmerby som har roligt tillsammans när vi åker till träningar och matcher. Det är också en trevlig förening. 

undefined
Robert Davidsson går in på sin sjätte säsong i VSGF.

Ni har kvalat till division två i många år nu. Känns det som att ni hela tiden tar steg?

– Jo, det får jag nog säga. Känslan är att klubben jobbar i rätt riktning, men ibland måste man ta ett kliv bakåt för att ta kliv framåt. Så var det lite förra säsongen. Förhoppningen nu är att det ska gå åt rätt håll igen. Och så känns det...

28-åringen grundar bland annat sin känsla på truppens sammansättning så här långt – och att mer är på väg in.

– Vi har något spännande på gång. Jag hoppas att mitt val har påverkat de andra från Vimmerby (Simon Dahl, Alexander Andersson och Jim Nordh närmast) att hänga på och fortsätta spela en säsong till. 

Vad krävs för att ni ska kunna gå upp i tvåan?

– Som jag ser det så behöver vi få till ett tryggt grundspel. I flera säsonger har vi haft ett frejdigt anfallsspel och gjort många mål. Försvarsmässigt har det inte varit lika stabilt. Av erfarenhet vet vi att de lag som vi kvalat emot och som senare tagit klivet upp, så har de har de haft ett just tryggt grundspel. 

För egen del vill Robert Davidsson få till högre toppar i sitt spel kommande säsong.

– Jag är ganska nöjd med säsongen som var. Jag höll en jämn nivå. Nu vill jag upp ett snäpp och få känslan av att jag ska kunna ge laget en möjlighet att vinna matcher när jag står. Det finns en revanschlusta från förra säsongen. 

Du kommer att kampera ihop med Felix Nyström. Dina tankar om det?

– Felix är en kanonkille och bra skolad i Vimmerby. Han är ung och hungrig och det blir tuff konkurrens. Han ger mig bra stöttning när jag spelar – och jag vill göra samma sak när han står. 

Virserums lagbygge tar allt mer form.
Virserums lagbygge tar allt mer form.
Karta: Virserum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!