Karlin missnöjd med VIK:s premiär: "För dåligt"

Tight på tavlan och den första kvartsfinalmatchen levde hela vägen in i slutminuten. Men Västerviks IK-tränaren Mattias Karlin menar att hans lag inte stod för någon bra prestation när man föll i kvartsfinalpremiären med 4–2 mot Södertälje.

Mattias Karlin fick se sitt VIK förlora den första kvartsfinalen i Södertälje.

Ishockey2021-03-23 21:34

Tränaren menar att den första perioden, som VIK förlorade med 1–0, var den bästa.

– Då var det vi som kontrollerade matchen och förde allting. Men sedan spelade vi huvudlöst.

Trots att underläget efter period ett vändes till ledning 2–1 i den andra perioden efter snabba mål från Oskar Drugge och Ryan Gropp, var det inget spel värt namnet, enligt Karlin.

– Nej, vi är inte tillräckligt bra, det är egentligen inte Södertälje heller.

Hur menar du?

– Man måste förstå att i ett slutspel är det ett jäkla krig. Man måste gå på kropp, spela enkelt, spela efter sin förmåga och göra alla små saker rätt. Det gjorde vi inte.

Södertälje kvitterade i power play i den andra perioden och det var 2–2 inför slutperioden. Där lyckades Södertälje åter med en manöver i anfallszonen som gav skarpskytten Christopher Bengtsson skottläge i slottet. Då small det, 3–2 till SSK och VIK i brygga.

– Jag är grymt besviken, säger Karlin.

Det kan man förstå. Efter SSK:s ledningsmål fick VIK inte till någon direkt forcering utan SSK kunde ganska bekvämt bogsera match ett hela vägen in i hamn.

– Vi måste verkligen upp i nivå tills på torsdag, då gäller det att alla kliver in och gör det som krävs för att vinna, avslutar Karlin.

Nästa match i slutspelet spelas alltså på torsdag, även den i Scaniarinken i Södertälje. Sporten rapporterar direkt från matchen som startar redan 18:00.

Karta: Scaniarinken