Karlin fick effekt: "Antar utmaningen"

Efter match ett var besvikelsen stor i Västerviks IK. Efter match två var mycket – om än inte allt – frid och fröjd.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2021-03-25 21:32

Seger 5–2 och därmed likaläge i matchserien. Det är såklart det väsentliga för Västerviks IK och dess huvudtränare Mattias Karlin efter torsdagens fight i Södertälje. Men sett till prestationen menar han att den inte var perfekt.

– Nej, vi är inte fläckfria idag. Det är en jämn match i två perioder, typ, säger han.

Det som gav VIK slagläget inför slutperioden var det sena målet i andra perioden som Oskar Pettersson satte dit. VIK förvaltade sedan övertaget genom att stänga ner Södertälje i den tredje.

– I den tredje är vi urstarka. Dom skjuter fyra skott när de behöver göra två mål. Vi bäddade verkligen bra för oss själva.

Inför matcher pratade Karlin om att man varit tydliga med vissa saker man ville se bättring på gentemot match ett.

Hur var utdelningen på det ni pratade om?

– Utan att säga för mycket så tycker jag att vi fick se en hel del av det. Spelarna antog utmaningen på ett annat sätt, vilket var kul att se.

En förgrundsfigur i matchen var Viktor Liljegren, som med två mål – matchens första och sista – visade vägen offensivt för VIK. Han hyllade målvakten Daniel Marmenlind i CMore efter matchen.

– Han är otrolig och har hållit oss kvar i många matcher när vi haft dippar. Han har betytt massor under säsongen.

Om situationen där just de två hamnade i fokus, precis i matchupptakten där Marmenlind först stod för en super-räddning innan Liljegren kontrade in 1–0, allt inom loppet av några sekunder, säger han:

– Hockey är otroligt på det sättet. De har öppen kasse och Marmenlind gör en riktigt bra räddning så får vi lite medstuds och tar ledningen istället. Det är svårt att analysera såhär direkt efter, men just nu är det bara en jäkligt skön känsla, speciellt efter senast, då vi tycker själva att vi inte kom upp i den nivån vi kan.

Karta: Scaniarinken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!