Kanadensarna om slutspelet: "Roligast av allt"

Mer Àn tvÄ veckors vÀntan Àr över. Sporten trÀffade Vimmerbys kanadensare Josh Brittain och Todd Winder inför slutspelsfighten mot Mörrum. "Att spela slutspel Àr det roligaste av allt", sÀger de bÄda.

Kanadensarna Josh Brittain och Todd Winder ser fram mot veckans matcher nÀr slutspelet drar igÄng.

Kanadensarna Josh Brittain och Todd Winder ser fram mot veckans matcher nÀr slutspelet drar igÄng.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-03-29 17:00

Taggade till tusen. SĂ„ kan vi sammanfatta det samlade intrycket av mötet med Josh Brittain och Todd Winder dagen innan slutspelspremiĂ€ren borta mot Mörrum. 

Vi stĂ€mde trĂ€ff pĂ„ en uteservering i Vimmerby. Duon hade för övrigt mycket gott att sĂ€ga om livet i den lilla smĂ„lĂ€ndska staden. 

– Vi har fĂ„tt ett fantastiskt bra mottagande. Alla Ă€r trevliga och vĂ€nliga hĂ€r. MĂ„nga Ă€r ocksĂ„ bra pĂ„ att prata engelska, sĂ€ger Josh Brittain och fĂ„r medhĂ„ll av landsmannen Todd Winder. 

Den vÀldige Brittain berÀttar bland annat om ett instagrammeddelande han fick frÄn kaptenen Anton Carlsson innan han anlÀnde till Vimmerby, dÀr han hÀlsades varmt vÀlkommen.

– Jag fick ett bra intryck direkt och det Ă€r bra killar i gruppen. 

– Det liknar hur det Ă€r hemma. Det Ă€r mysigt i Vimmerby och det Ă€r fina omgivningar, sĂ€ger Todd Winder, som precis som Josh kommer frĂ„n en mindre ort i Kanada. 

Nu har bĂ„da varit hĂ€r en lĂ€ngre tid – och nu gĂ„r de in i sĂ€songens viktigaste skede. 

Vad har ni för erfarenhet av slutspel?

– Bara bra, sĂ€ger Josh Brittain och syftar till nĂ€r han var med och blev slovakisk mĂ€stare med Banska Bystrica 2018 – och nĂ€r han var en av spelarna i det framgĂ„ngsrika kanadensiska J18-landslaget som spelade i VM i Ryssland inför fullsatta lĂ€ktare. 

– Jag har inte spelat sĂ„ mĂ„nga slutspel, men vi vann mĂ€sterskapet med min skola (University of Guelph) förra sĂ€songen, sĂ€ger Winder. 

Vad tycker ni om att det avgörs i bÀst av tre matcher?

– Det Ă€r helt klart en utmaning med sĂ„ fĂ„ matcher som det Ă€r hĂ€r i ett slutspel. Det gĂ€ller att prestera och man har inte rĂ„d med misstag i en sĂ„ kort matchserie, sĂ€ger Brittain. 

Ni har inte spelat match pÄ lÀnge. Hur ser ni pÄ det?

– Josh och jag har kört pĂ„ vĂ€ldigt hĂ„rt individuellt och vi har ocksĂ„ trĂ€nat vĂ€ldigt bra med laget, sĂ€ger Winder.

– Phil (Horsky, VH-trĂ€naren) har förberett oss pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. Det kĂ€nns som att vi Ă€r Ă€nnu bĂ€ttre nu, menar Brittain och tillĂ€gger att det Ă€r oerhört viktigt att Vimmerby försöker ta kommandot i matchen direkt och att de Ă€r fullt pĂ„slagna frĂ„n första nedslĂ€pp. 

Vad Àr era tankar om Mörrum?

– De har mĂ„nga bra spelare, inte minst Marcus Paulsson. Honom mĂ„ste vi ha koll pĂ„, men jag tycker att vi Ă€r bĂ€ttre Ă€n Mörrum som lag, sĂ€ger Josh Brittain. 

VH har vunnit tre av fyra matcher mot Mörrum hittills. 

Josh Brittain.
Josh Brittain.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!