Jobbigt för Vimmerby – föll i derbyt mot Nybro

Efter en lovande start pĂ„ sĂ€songen har Vimmerby Hockey tappat fart i tabellen. Under onsdagskvĂ€llen kom lagets tredje raka förlust. Nybro vann med 2–1.

Jakob Karlsson deppar efter det första baklÀngesmÄlet.

Ishockey2020-10-14 21:13

Precis som vĂ€ntat blev det ett jĂ€mnt och spĂ€nnande lĂ€nsderby i Vimmerby ishall. VH hade vittring pĂ„ poĂ€ng – men Phil Horskys lag lyckades inte vĂ€nda den negativa trenden.

Nybro, som toppar Hockeyettan, inledde starkt och var det betydligt bĂ€ttre laget i drygt tio minuter. De vaskade fram flera farliga lĂ€gen – och tog ocksĂ„ vĂ€lförtjĂ€nt ledningen efter 10:47. Mathias Kempii fick mĂ„let, men det var snarare en VH-spelare som olyckligt sparkade in pucken i egen bur. SĂ„ lĂ„ngt hade Vimmerby slĂ€ppt till alldeles för mĂ„nga lĂ€gen, efter onödiga pucktapp pĂ„ mitten.

Kanske blev mĂ„let en vĂ€ckarklocka för hemmaspelarna, dĂ„ VH spelade upp sig ju lĂ€ngre perioden gick. Efter 16:39 kvitterade Jonas Nyman med sitt första seriemĂ„l i VH-tröjan. Hans skott frĂ„n vĂ€nsterkanten smet in bakom Robin Johansson i bortamĂ„let, som var skymd av Anton Carlsson. I det lĂ€get hade Vimmerby bud pĂ„ mer. Bland annat prickade Gustav Jansson ribban efter en fin aktion. Totalt sett var det Ă€ndĂ„ Nybro som var det bĂ€ttre laget i den första perioden. Skottstatistiken var 16–16.

Efter pausvilan var det Vimmerby som hade det mesta och bĂ€sta av spelet. Det var nĂ€ra 2–1 flera gĂ„nger. Gustav Jansson gjorde mĂ„l, men det blev avblĂ„st efter en rörig situation framför motstĂ„ndarkassen.

NĂ€r matchen stod och vĂ€gde var det istĂ€llet Nybro som tog ledningen. Efter 36:30 stod Mathias Kempii för en lĂ€cker dragning som stĂ€llde VH-mĂ„lvakten Tomas RydĂ©n. Tungt för Vimmerby, som överlag gjorde en bra period och vann skottstatistiken med 13–5.

De som förvÀntade sig en anstormning av hemmalaget i den tredje perioden blev besvikna. Den första kvarten skapade VH bara nÄgra ströchanser.

De sista tre-fyra minuterna hĂ€nde det desto mer. DĂ„ var det nĂ€ra 2–2 ett antal gĂ„nger. Men Nybro höll ut och behĂ„ller dĂ€rmed sin serieledning. Vimmerby halkade ner till en sjundeplats i tabellen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!