Känslorna bubblar bland Vimmerbysupportrar: "Superkul"

Glädje, förväntan och optimism. Känslorna bubblar inför Vimmerby Hockeys äventyr i kvalserien. Inte minst i supporterleden. "Det är superkul. Jag har gått och hoppats på det här i så många år och nu blir det äntligen verklighet", säger Tommie Andersson.

Thommie Andersson och Oscar Hultkvist är två VH-supporters som gläds åt lagets framgångar och ser fram emot kvalserien.

Thommie Andersson och Oscar Hultkvist är två VH-supporters som gläds åt lagets framgångar och ser fram emot kvalserien.

Foto: Arkiv

Ishockey2024-03-28 11:55

Hockeyfebern stiger i Vimmerby och bland lagets supporterar för varje dag som går. Sporten tog ett snack med två av dem. Oscar Hultkvist har engagerat sig som supporter på senare år, medan Tommie Andersson varit med hela vägen från 2010 och upplevt klubbens resa på nära håll.

– Jag har ju varit med om ett antal besvikelser där laget fallit på målsnöret och missat kvalserien med knapp marginal. Därför är det extra skönt att det gick vägen nu.

Oscar Hultkvist är inne på samma linje.

– Framförallt är jag glad för spelarnas skull. Många av dem har gjort det så bra under flera säsonger och nu känns det som att de får retroaktiv utdelning för allt hårt slit, säger Oscar som berättar att hans supporterskap har växt ordentligt på sistone av en särskild anledning.

– Jag jobbar tillsammans med William Alftberg, William Dageryd, Johan Norberg och Hugo Ollila till vardags. Då blir det mycket hockeysurr om dagarna och det kan komma en och annan pik här och där, haha.

Hultkvist brukar även ta tag i att anordna supporterresor till bortamatcher. VH har haft stöd av en busslast med fans i bland annat Tranås och Ljungby den här säsongen.

– Det är kul när det går att lösa och uppslutningen brukar vara väldigt bra.

Blir det någon supporterresa i kvalserien?

– Vi får se. Norrlandsturnén i påsk var svår att lösa rent praktiskt. Men blir det läge kommer vi att försöka styra upp något till Halmstad, Kristianstad eller Väsby.

Tommie Andersson berättar att han personligen var lite sugen på en tur till Norrland i påsk.

– Jag började kika lite på det, men det var tunt intresse bland kompisarna som jag frågade om de ville hänga med, säger han.

Matchen i Piteå på lördag blir ändå en självklar del av påskfirandet.

– Ja, vi har samlat ihop ett par familjer som ska ladda med gemensam påskmiddag och se matchen tillsammans. Det ska också bli häftigt.

Oscar Hultkvist hoppas få njuta av vårväder och en VH-seger på lördag.

– Ja, det får bli en tidig påskmiddag och sedan låter det som att vårsolen kan titta fram i helgen. I så fall tar jag ut TV:n på altanen. Det kan bli lite VM-sommarkänsla. Särskilt om Vimmerby vinner.

Så till den stora frågan. Hur går det för VH i kvalserien?

– Känslan är att de kan fixa det här. Det är visserligen bara bra lag kvar, men VH har det som krävs, säger Andersson.

Han tror att det faktum att laget har så många Vimmerbykillar i truppen kan bli en avgörande faktor.

– Jag tror flera av dem kommer att höja sig ett snäpp. Särskilt killar som Jakob Heljemo och Christoffer Törngren. De har rutin från hög nivå och vet vad som krävs i sådana här lägen. Nu får de chansen att göra det för moderklubben och då kommer de höja sig ett par snäpp.

Hultkvist är också optimistisk kring VH:s chanser.

– Jag tror absolut att de kan gå hela vägen. Det finns inget annat lag som är klart bättre på förhand.  

Vad blir avgörande?

– Att VH har fyra starka kedjor som alla kan producera. Ser man till grundserien och Allettan exempelvis så har jag inte sett något lag som har en bättre fjärdekedja än dem. Det finns alltid någon spelare som steppar upp när det behövs och avgör jämna matcher. Sedan är det viktigt att få en bra start. Tar de med sig sex pinnar hem i bagaget i helgen så är det bäddat för två härliga hemmamatcher nästa vecka. Då kommer det att bli drag i hallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!