Gabor efter dråpliga självmålet: "Har sett på Youtube"

Han fick jubla till slut, men Gilbert Gabor kunde ha blivit syndabock för Västerviks IK borta mot Södertälje på torsdagen.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2021-03-25 20:42

Detta efter något som, om det inte redan blivit det, kommer att bli viralt i dagens digitala samhälle. Hans självmål som betydde 1–1 för Södertälje i den första perioden lär bli en snackis. VIK vann en tekning och Gabor, i numerärt underläge, skulle rensa iväg pucken. Trodde alla. Istället skyfflade han in en backhand bakom egen målvakt Daniel Marmenlind.

– Hockey är en sån galen sport, säger Gabor till CMore efter matchen.

Han säger också:

– Man har ju själv sett såna klipp på Youtube. Nu blir man kanske själv ett sånt Youtube-fenomen. Jag tänkte valla ner den bakom kassen men den gick in istället...

Han berättar att han fick bra stöttning av lag- och kedje-kamrater under matchen 

– Grabbarna stöttade mig riktigt bra. Jag kände mig lite skyldig att reparera mitt misstag.

Och det gjorde han sannerligen. När VIK punkterade matchen genom Oskar Petterssons 4–2 nästan halvvägs in i tredje perioden var det just Gabor som med en tackling på Lucas Carlsson (som krediterades för självmålet) som såg till att VIK kunde vinna pucken och sedermera göra mål.

– Riktigt skönt och bra av oss att komma härifrån med en vinst. Kul att vi fick lite utdelning för vårt slit i vår kedja också.

Nu vänder serien hem till Västervik där VIK alltså kan gå vidare till semifinal om man vinner de två nästkommande matcherna.

– Vi är starka hemma men det gäller att inte tänka för långt fram eller bak, menar Gabor.

Se hela intervjun i CMore här!

Gabor twittrade till Marmenlind efter matchen:

Karta: Scaniarinken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!