Färjestad förlängde sviten – stoppade raset

Färjestad förlängde sviten – stoppade raset Drömmotstånd. Då bromsade Färjestad fallet i SHL-tabellen. Det regerande mästarlaget tog sin elfte raka seger mot Timrå, 6–2. –Det var många som knöt näven, säger tränaren Tomas Mitell.

Färjestad fick jubla igen.

Ishockey2023-02-21 21:24

Ett hårt skadedrabbat Färjestad var närmast i fritt fall i SHL-ishockeyn med fyra raka förluster.

Tur då att Timrå väntade på andra sidan isen. För mot medelpadingarna kan Karlstadlaget inte förlora.

På tisdagen kom elfte raka segern, 6–2 (3–1, 2–1, 1–0) – mycket tack vare en rivstart med tre mål på 97 sekunder i första perioden.

Marcus Westfält och Lucas Forsell stod rätt placerade framför Timråmålvakten Jacob Johansson och satte 1–0 respektive 3–0. Däremellan gav sig backen Max Lindroth av på en offensiv utflykt – och blev belönad.

– Jag får en yta att slå min gubbe och vet att jag är en stark skridskoåkare. Sedan slår Victor (Ejdsell) en delikatesspassning, säger 26-åringen som skickade upp pucken i första krysset, 2–0.

Islossningen var efterlängtad och välbehövlig.

– Det är klart att det kan bli lite darrigt när man är pressad. En sån start är ju bättre än 0–3, säger Lindroth.

Dubbelt Dahlén

Jonathan Dahlén gjorde två mål, hans fjärde och femte mot Färjestad den här säsongen, och gav Timrå kontakt i andra perioden, 2–3 – men då tog hemmalaget tag i matchen igen.

Victor Ejdsell hittade rätt med ännu en passning, den här gången till Linus Johansson i powerplay, och grovjobbaren Patrik Lundh följde upp med ett av karriärens hårdaste skott (?) fram till 5–2.

– Det känns när man får bra svikt i klubban. Det var helt klart en sån träff, säger veteranen.

Trots den magra utdelningen den senaste tiden har Lundh inte varit orolig.

– Inne i omklädningsrummet har det varit positivt. Vi har trott på det, säger 34-åringen.

”Mitt fel”

Timrå hade chansen att klättra förbi Färjestad upp på kvartsfinalplats i tabellen.

Så blev det inte.

Det stod helt klart efter att Joakim Nygård gjort 6–2.

Tränaren Anders Karlsson vet inte varför Timrå har så fruktansvärt svårt mot Färjestad.

– Det är väl mitt fel, jag får stanna hemma nästa gång. Nej, jag har fan inget svar på det. Men jag skulle gärna vilja vinna någon gång, säger han.

I och med segern studsade Färjestad på kvartsfinalstrecket och seglade förbi Leksand och Örebro, upp till fjärde plats i den täta tabellen.

Tråkigare för Karlstadlaget: poängkungen Marcus Nilsson lämnade isen och spelade inte mer efter den första perioden.