Eddie Levin: "Inte många som får uppleva det här"

Han var en av VH:s främsta spelare under hela säsongen. Frågan är om inte Eddie Levin var bäst av dem alla i kvalserien. Hursomhelst var forwarden en del i det lagbygge som skrivit in sig i historieböckerna. "Det är inte många som får uppleva det här under sina karriärer", säger Levin till Vimmerby Tidning.

Eddie Levin var möjligen gladast av dem alla på isen efter avancemanget i lördags.

Eddie Levin var möjligen gladast av dem alla på isen efter avancemanget i lördags.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-23 12:50

Vi når Eddie Levin på tisdagsförmiddagen, strax innan klockan nio, när han står och jobbar. Verkligheten och vardagen börjar så sakta komma ikapp. Och visst börjar tankarna om vad de ställt till med sjunka in. 

– Ja, litegrann. Vi hade middag igår och satt och pratade. Vi diskuterade vad som hade hänt och vad som kommer att hända. Vi kom överens om att det vi åstadkommit är jäkligt häftigt och få förunnat. Det är inte många som får uppleva det här under sina karriärer, säger han och fortsätter: 

– Och att vi gör det med en organisation och budget som är så mycket mindre än andra klubbars... Bara det gör att det här steget är en bragd i sig. Det är sjukt vad vi gjort.

Berätta. Hur var egentligen känslorna där under de sista bytena mot Halmstad och allt som följde?

– Man har några minnesluckor. Det ska man inte hymla om, haha. Men av det jag kommer ihåg så är det bara ren glädje. De sista bytena åkte jag runt och bara garvade och log. Att man fick göra det inför hemmapubliken, familj, vänner och alla i och runtomkring föreningen gör att glädjen blir ännu större. Det går knappt att beskriva.

Jag såg att du fick en "Ultras-tröja" av grabbarna vid hörnet med?

– Ja, det är ju mina kompisar som står där och härjar på matcherna. Det är underbart att se lyckan hos dem också. De har liksom hängt med ända upp till Piteå och Hudiksvall för att stötta oss. Jag hoppas och tror att de fick en lika bra kväll som oss i lördags.

För dig personligen, vad betyder den här bedriften?

– Det är förmodligen det största man kommer vara med om. Det ska mycket till för att slå det här. Samtidigt gläds man åt alla runtomkring, de som lagt ned ideell kraft i allt från ungdomslag till pantstationen till arbetet runt matcherna. De är guld värda för oss.

undefined
Under firande var Eddie Levin nere vid "hörnan" och mottog en tröja från supportergruppen Tiger Ultras Vimmerby.

Och det är inte bara de hockeyfanatiska i Vimmerby som reagerat på uppflyttningen.

– Jag pratade med Anton (Carlsson) om det och han berättade vilka som skrivit grattishälsningar till honom efteråt. Det har kommit från folk som man inte trodde brydde sig ett dugg om hockeyn.

Detta är inte första gången som Eddie Levin fått fira avancemang till en högre division. 2019 fick han vara med och fira när IK Oskarshamn blev klara för SHL.

– Men det här är något helt annat. Skillnaden nu är att jag har varit med och bidragit på ett helt annat sätt. Där var det lite till och från med speltiden, även om det såklart var skithäftigt att få vara med och stå lite i bakgrunden. Att det skulle hända en annan tänkte man inte då. Och att det är med moderklubben gör det extra speciellt.

– Sen var det ett betydligt större firande efter uppflyttningen med Oskarshamn, det ska man inte sticka under stolen med.

Nej, för det var ju det där med firandet... Trots en enasteånde prestation verkar inte Vimmerby kommun ha något särskilt firande planerat. 

Är du något du hade velat se styras upp?

– Absolut, det tycker jag. Jag tror hela staden hade mått bra av att få fira lite längre än bara några timmar under en kväll. Vi har själva styrt ihop lite, som middagen vi hade tillsammans, men sen ska "Statt" (Vimmerby Stadshotell) ha all kredd för festen i lördags. 

– Självklart hade man velat stå på torget och åka runt på ett lastbilsflak som alla andra gör. Det är ju så det ska vara. Men det handlar väl om kostnaden.

Även om många VH-spelare har sina "fästen" i Vimmerby har vissa börjat ta farväl. Om det är tillfälligt eller permanent är svårt att veta i dagsläget. 

– Några har redan åkt hem. Det är inte sexigare än att det är jobb på måndag, haha. Vissa i laget har klart med sommarjobb och måste åka hemåt. Men de flesta är kvar i stan och kommer vara det. 

Så ett rejält firande till helgen skulle funka?

– Det skulle funka jättebra.

undefined
Vimmerby Hockey står inför en står utmaning. Men Eddie Levin är säker på att samtliga spelare i VH skulle hävda sig i Hockeyallsvenskan.

För Vimmerbys del väntar såklart en oerhört tuff utmaning. Men på senare år har det funnits exempel som visar att det går att hävda sig i Hockeyallsvenskan. Även om oddsen talar emot.

– Se bara vad Kalmar gjorde. Deras medverkan blev klar sent i juli och trots förutsättningarna klarade de sig rätt bra. Får vi in lite bra värvningar tror jag det här laget kommer stå sig bra. Självklart behöver det värvas, men samtidigt tror jag att varenda spelare i vårt lag kan spela i Allsvenskan. 

Känns det som att många i laget vill stanna kvar?

– Det tror jag. Många trivs bra här och efter avancemanget har nog den känslan förstärkts. 

Och för egen del?

– Jag och tjejen trivs jättebra i Vimmerby. Jag älskar att bo och spela här.

Blir du kvar tror du?

– Jag har pratat med min agent och det är lite på gång. Men Pelle (Johansson, sportchef i VH) har nog inte hunnit sätta sig ned med allt än, det är en del som ska göras. Man får ha lite tålamod, konstaterar Eddie Levin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!