Målvakten klar för största rivalen

Efter sju säsonger i Virserum har Robert Davidsson bestämt sig för spel i ärkerivalen Åseda kommande säsong. "Det kommer kännas konstigt, men spännande", säger han.

Robert Davidsson har bestämt sig för spel i Åseda kommande säsong.

Robert Davidsson har bestämt sig för spel i Åseda kommande säsong.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-08-17 18:00

Robert Davidsson avtackades tidigare i vår efter många år som målvakt i Virserum. Han kände sig dock inte helt färdig med ishockeyn och till slut bestämde han sig för spel i ärkerivalen Åseda kommande säsong. Ett kontroversiellt val.

– Ja, det är jag fullt medveten om. Jag känner ändå att jag varit tydlig mot Virserum hela vägen. Jag meddelade tidigt att jag inte skulle fortsätta för att de skulle få tid att hitta en ersättare. Sedan har jag varit öppen med att Åseda visat intresse och när jag väl bestämde mig för spel fick Virserum veta det innan det blev offentligt.

Varför valde du att spela vidare?

– Jag kände mig inte helt färdig med hockeyn och ser det här som en sista chans att prova på något nytt. Spelmässigt håller jag fortfarande en okej nivå och jag hoppas kunna vara med och bidra. Åseda har byggt en trupp för att vara ett topplag och det ska bli spännande att se hur långt det kan räcka.

En annan starkt bidragande orsak till att valet föll på Åseda var chansen att återförenas med tidigare klubbkamraten Simon Dahl.

– Det ska bli roligt att spela med honom igen. Sedan underlättar det alltid att ha någon att pendla med. Hockeyn är fortfarande så pass rolig att jag känner att det är värt att lägga den tiden.

Hur kommer det kännas att möta Virserum?

– Det kommer säkert kännas konstigt, men samtidigt spännande. Särskilt att kliva in i Virserums hall som motståndare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om