Damkronorna avslutade med förlust

Två klara segrar, två lika klara förluster.

Damkronorna avslutade femnationsturneringen i Tyskland med förlust mot Finland. Arkivbild.

Ishockey2023-02-12 17:26

Så kan Damkronornas insats i veckans femnationsturnering i ishockey i tyska Füssen sammanfattas.

I söndagens avslutande match mot Finland var Sverige numret för litet och förlorade med 1–4. Redan efter 56 sekunder satte en Luleåspelare, Petra Nieminen, 1–0 till Finland innan en annan, Viivi Vainikka, utökade till 2–0 efter drygt tio minuter.

Nästa Luleåmålskytt blev Anna Kjellbin, som reducerade för Sverige efter 12.47, men Sanni Vanhanen återställde Finlands tvåmålsöverläge några minuter före paus.

När ytterligare en Luleåspelare, Jenni Hiirikoski, satte 4–1 till Finland i slutet på den andra perioden kändes matchen avgjord. Sista perioden blev mållös och därmed vann Finland också turneringen efter att ha vunnit samtliga matcher.

Damkronorna blev trea efter att ha inlett veckan med förlust, 2–5 mot Tjeckien, innan det blev två raka segrar: 5–0 mot Schweiz och 4–1 mot Tyskland.