Boston och Ullmark vann Winter Classic

Boston Bruins, med Linus Ullmark i mål, besegrade Pittsburgh Penguins med 2–1 i Winter Classic i NHL.

Jake DeBrusk blev stor matchhjälte i Winter Classic.

Ishockey2023-01-02 23:29

Den upphaussade utomhusmatchen Winter Classic i ishockey, gick av stapeln under måndagskvällen. På Fenway Park, hemmaarena för basebollaget Boston Red Sox, möttes rivalerna Boston Bruins och Pittsburgh Penguins – och det blev, som många hade anat på förhand, en tuff och fysisk match.

Efter en mållös första period small det till ordentligt i den andra.

Penguins tog ledningen drygt åtta minuter in när Kasperi Kapanen satte ledningsmålet.

Sedan var det roliga över för Penguins som hade, inför matchen, fyra raka förluster.

För i den tredje perioden vaknade Boston och Jake DeBrusk till liv. Först kom kvitteringen genom Debrusk och med två minuter kvar av matchen blev 26-åringen tvåmålsskytt när han prickade in 2–1.

Pittsburgh forcerade för ett kvitteringsmål men Boston, med svenske målvakten Linus Ullmark som storspelade med flera vassa räddningar, stod emot och vann rivalmötet med 2–1.