Bojkott i ännu en hockeyettanmatch

Konflikten i hockeyettan fortsätter. Sundsvall åker inte till Boden på söndag. Däremot kommer Hanhals spela mot Karlskrona.

Ännu en match i hockeyettan bojkottas.

Ännu en match i hockeyettan bojkottas.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2021-11-05 11:28

– Vi har begärt att matchen ska skjutas fram tills Boden uppfyller tävlingsbestämmelserna. Vi spelar inte, Boden har sagt nej till det och då blir det ingen match. Då får förbundet behandla det som ett tävlingsärende, säger Sundsvalls ordförande Magnus Svensson till Sundsvalls Tidning.

Däremot ska Hanhals spela bortamatchen mot Karlskrona.

– Det kommer vi att göra. I och med att förbundet tagit på sig ansvaret att lösa detta så tycker vi att det ligger utanför vårt ansvar, säger Hanhalsordföranden Henning Lagerbielke till TT.

Konflikten i den tredje högsta hockeyligan i Sverige handlar om att norrserielaget Boden och söderserielaget Karlskrona bojkottar ligans tv-avtal. Svenska ishockeyförbundet har startat en utredning för att reda ut de juridiska oklarheterna och vill att matcherna spelas under tiden.

Lag som vägrar att spela bortamatcher i Boden och Karlskrona straffas med 0–5-förluster.

Karlskrona spelar hemmamatch även i kväll. Nybro har meddelat att de kommer att åka till Blekinge. Även Bodens hemmamatch i morgon, mot Östersund, kommer att spelas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!