Han tyckte det var dåligt drag i ishallen – nu är han klackledare: "Tidigare gillade jag inte alls VH" - Vimmerby Tidning

Han tyckte det var dåligt drag i ishallen – nu är han klackledare: "Tidigare gillade jag inte alls VH"

2017-02-15 10:27

Kvalserien.
Det är Erik Johanssons dröm och han tror på det.
– Är det något lag som kan skrälla så är det Vimmerby, säger den unge klackledaren i Tiger Army.

Erik tyckte det var för dåligt drag nu är han klackledare

Utan supporters och fans står sig många lag sig slätt.

En kille som definitivt gör sitt till för att stötta sitt lag, så är det 16-årige Oskarshamns-killen Erik Johansson. I många år har han följt sitt IKO i vått och torrt. Nu är det också ett annat lag som han tagit till sitt hjärta: Vimmerby Hockey.

– Ja, hehe. Tidigare gillade jag inte alls VH. Nu håller jag nästan lika mycket på dem som på Oskarshamn. Jag har köpt matchtröjor, mössor och hela kittet, säger han och skrattar.

Hur kom det sig att Vimmerby Hockey kom in i ditt liv?

– Jag pluggar i Vimmerby och så var jag och kollade på en träningsmatch mot Nybro. Och det värsta jag vet är när det är knäpptyst på en arena och inget drag alls. Det stod en trumma på läktaren, jag frågade om jag fick använda den och så körde jag igång. Jag har rytm i mig.

Tiger Army numera

Erik Johansson berättar att han fick positiv respons, både från spelare och andra. Sedan dess har han kört på. Men numera heter inte klacken längre VH Ultras, utan Tiger Army.

Varför?

– Det fanns så många medlemmar i VH Ultras, jag tror det var 500. Ett fåtal av dem stod i klacken. Vi ville istället vända oss till eldsjälarna och så kom vi på namnet Tiger Army. Tydligen var det ett namn på klacken som fanns långt innan VH Ultras och det fanns också en gammal flagga med som det stod Tiger Army på.

Hur många är ni?

– Vi är ett 30-tal som brinner hårt för VH. Sammanhållningen är bra och vi kan vara runt 20 personer i klacken under matcherna. Vi har blivit lite mer moderna, men det finns mycket att göra och förbättra, till exempel med pyroteknik och tifon. Supporterkulturen i Vimmerby är inte så bra, det märker jag tydligt om man jämför med hur det är i Oskarshamn.

På vilket sätt?

– Ibland är det så att man kan gråta. Vissa vet knappt ens vad tifo är för något och jag har märkt att VH-publiken är svårflörtad. De flesta klappar inte ens i händerna under matcherna. Mn kan inte kräva att de ska sjunga, men jag tycker att fler borde kunna klappa i händerna för att stötta grabbarna på isen. Jag hoppas verkligen att publiken kan ge sitt stöd nu i slutfasen av Allettan.

"En powerforward..."

Erik Johansson berättar att han alltid drömt om att ha en ledande roll i en klack. Nu har han det och trivs ypperligt trots att klacken kanske inte är så stor.

Har du någon favoritramsa?

– Japp, säger Erik och stämmer upp i klassikern: "Gul och svart, tillsammans står vi i vår klack. Vi kör över er, tillsammans är vi bäst för vi är VH:s grabbar..."

Uppemot 15 ramsor finns i Tiger Armys repertoar.

Har du någon favoritspelare i laget?

– Jesper Kokkonen. Han är fantastiskt duktig och har sån kapacitet. Jag har hört att Oskarshamn följer honom.

Vimmerby slår ur underläge i kvällens hemmamöte mot Kristianstad. Erik Johansson tror att det kan bli lite för tufft motstånd men tippar VH som fyra i Allettan.

– Bortsett från Kristianstad, så har vi ett ganska bra spelschema kvar. Vi har prickat in formen perfekt. Jag är dundernöjd oavsett vilken placering vi slutar på inför playoff. Spelarna har visat såna krigarinsatser.

Hur långt kan det räcka?

– Om det är något lag som kan skrälla så är det Vimmerby. Det kan gå riktigt bra, men det krävs att Kokkonen (Jesper) har bra form och att Viktor Kokman stänger igen. Vi tar oss till kvalserien, men där tar det slut.

Transferfönstret stänger på onsdag. Tycker du VH behöver värva in några nya spelare?

– Ja, en powerforward skulle inte vara fel och så en back nu när Jens Andersson tydligen går tillbaka till Västervik.

På onsdag lär Erik Johansson vara tillbaka på läktaren, köra igång med trummorna, skrika sig hes och ge sitt fulla stöd till Vimmerby Hockey.

Han tyckte det var dåligt drag i ishallen – nu är han klackledare: Tidigare gillade jag inte alls VH

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler