På lördagen mötte Vimmerby B Ariel i en riktig seriefinal i division 4 Småland nordöstra herr i innebandy.

Vimmerby IBK B förlorade mot IF Ariel

Innebandy2023-01-28 17:03

Matchen slutade med seger för bortalaget Ariel med 4-7 (0-2, 2-1, 2-4).

Vimmerby B hade en fin rad med sju raka matcher utan förlust inför lördagens match.

I början av matchen var Ariel starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Victor Berggren och Pontus Erlandsson. I andra perioden var det i stället Vimmerby B som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 2-3.

Ariel hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.05 genom Victor Berggren, och gick upp till 2-6 innan Vimmerby B kom tillbaka och reducerade till 4-6.

Innan matchen var över hade Ariel gjort 4-7.

Noterbart är att Ariels Victor Berggren stod för tre mål och två målgivande pass och Pontus Erlandsson gjorde två mål och ett assist.

Vimmerby B har fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna, medan Ariel har fem vinster.

Vimmerby B stannar därmed på andra plats, och Ariel toppar fortfarande tabellen.

Fredag 3 februari 20.00 spelar Vimmerby B borta mot Forserum B.