LISTAN: Målfarliga herrar som Veckans Idrottare

Fyra mål i bandy, tre mål i innebandy eller två mål i hockey. Vilket slår egentligen högst? På listan över Veckans Idrottare hamnar Vimmerbys Hockeys poängkung Anton Carlsson överst den här gången.

Anton Carlsson gjorde en riktigt bra match för VH och gjorde två av målen när laget slog Dalen borta med 3-0.

Innebandy2024-02-19 17:00
undefined

1) Anton Carlsson, Vimmerby Hockey:

Med två fullträffar och en assist mot Dalen borta i fredags såg Anton Carlsson till att VH vann och hakar på i toppstriden av Allettan. Det var säkert extra skönt för laget att de lyckades få till sitt power play och göra två mål i den spelformen. Carlsson har varit lagets mest pålitliga poängplockare över hela säsongen. Efter att ha stått för 19 assist i grundserien har nu målskyttet lossnat på allvar också. Carlsson är uppe på sju mål och sex assist och ligger nia totalt i Allettans poängliga.

undefined
Mattias Zeilon gjorde tre mål för VIBK.

2) Mattias Zeilon, Vimmerby IBK:

Snacka om att visa vägen. Med tre mål på drygt 17 minuter vände Zeilon på egen hand underläge 0–1 till ledning 3–1 för Vimmerby IBK mot JIK U borta. Han spädde sedan på med en assist till 6–2 som blev mycket av spiken i kistan i matchen som VIBK tog hem med 7–3. Zeilon har totalt gjort 37 poäng på 16 matcher och är trea i seriens poängliga. Han har verkligen lyft sig till en ny nivå den här säsongen.

undefined
Erik Karlsson gjorde fyra mål för Målilla.

3) Erik Karlsson, Målilla Bandy:

De rödvita bandykrigarna tog hem helgens kamp mot Jönköping med säkra 8–5. Erik Karlssons var helt klart matchens förgrundsfigur då han svarade för fyra av lagets mål. Segerjublet blev begränsat den här gången i och med att Målillas möjligheter i toppstriden är borta. Karlsson och Målillalaget kan ändå se tillbaka på en urstark säsong som nykomlingar i ettan där de fortfarande har chansen att nå en tredjeplats i serien inför den avslutande omgången.

undefined
Daniel Karlsson gjorde tre mål för Rimforsa.

4) Haris Dreco, Vimmerby IF:

Mittfältaren hade fullt upp i första halvlek då han hade mycket yta att täcka på egen hand på det centrala mittfältet. I andra halvlek lyfte sig Dreco och fick med sig hela laget i en stark avslutning som kunde ha givit oavgjort. Nu blev det förlust med 4–3 hemma mot Nässjö, men fjolårets skyttekung gjorde mål och var riktigt bra överlag.

undefined
Haris Dreco var sylvass i andra halvlek för Vimmerby IFmot Nässjö.

5) Daniel Karlsson, Rimforsa IF:

Hela Rimforsalaget och framförallt Daniel Karlsson var på målhumör i cupmatchen mot Gammalkil. Trots att motståndarna utnyttjade sina två bonusstraffar så vann RIF lekande lätt med 10–2. Tre av målen svarade Daniel Karlsson för och han ser ut att gå mot en bra säsong.