Vimmerby kom inte igenom Westerviks försvar

Trots ett spelövertag för Vimmerby IBK blev det förlust med 3–1 i derbyt borta mot Westerviks IBK. "Westervik var starka i sin defensiv och giftiga i sin kontringar. Vi hade hoppläst svårt att få till farliga chanser", sa VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

Tess Fridhs Vimmerby föll med 3-1 i derbyt borta mot Westervik.

Tess Fridhs Vimmerby föll med 3-1 i derbyt borta mot Westervik.

Foto: Rikard Nilsson

Innebandy2023-10-21 17:40

Westervik fick tidigt in 1–0 och ökade på till 2–0 i andra perioden. Vimmerbylaget var bollförande, men hade svårt att ta sig igenom hemmalagets försvar.

– Vi hade mycket boll, men spelade mest runt. De höll sin box väldigt kompakt och vi var långsamma i vårt passningsspel och gick inte in och utmanade på allvar. Därför hade vi väldigt svårt att komma till avslut i farliga positioner, sa Karlsson som ändå fick se sitt lag lyfta sig i tredje perioden.

– Vi höjde oss där och gav det ändå chansen. Vilma Edgren fick in 2–1 till slut, men så gjorde Westervik 3–1 ett par minuter senare. Det målet kom i helt fel läge för oss när vi kände att vi var på gång. Totalt sett kan vi bättre, men WIBK vinner ändå rättvist på sitt stabila försvar.

I VIBK fick Minea Snickars och målvakten Ida Nyman plus för sina insatser.

För Elin Andersson i Westervik var det lite speciellt att möta just Vimmerby eftersom hon spelat tre säsonger där.

– Det är lite jobbigt fortfarande eftersom jag har en mina bästa kompisar i motståndarlaget. Det blir lite prestige och därmed är det extra kul att vinna, menar Elin.

Ett bra bevis på det lyckade försvarsspelet var att WIBK släppte till elva skott på mål.

– Det är ett riktigt bra. Vårt mål den här gången var ett bra försvarsspel eftersom vår målvakt är lite halvskadad. Vi sade att vi skulle offra oss i försvaret och det lyckades vi med, säger Elin Andersson.

Hilma Karlsson på offensiven för Vimmerby.
Hilma Karlsson på offensiven för Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!