Segern mot Linköping AIS gör Rimforsa till serieledare

Rimforsa och gästande Linköping AIS möttes i division 3 Östergötland herr i innebandy på fredagen.

Rimforsa IF vann mot Linköping AIS

Rimforsa IF vann mot Linköping AIS

Foto: Montage

Innebandy2023-02-03 21:31

Det slutade med seger för Rimforsa vars segersiffror skrevs till 8-4 (1-1, 4-3, 3-0). I och med detta klättrade Rimforsa upp till topp på tabellen, på samma poäng som Bergs U på andra plats. Bergs U har dessutom en match mer spelad. Linköping AIS ligger på tredje plats i tabellen.

Rimforsas tränare Victor Sandborg kommenterade matchen:

- Vi följer vår matchplan med att ligga i ett lägre försvarsspel samt ha stort tålamod när vi har bollen. En stund in i andra perioden drabbas vi av utvisningar vilket förändrar matchbilden och vi släpper upp och om de vid spel tre mot tre. Efter det tänder vi till ännu en gång och alla ger sitt yttersta samt att Linköping blir trötta och orkar inte riktigt störa oss på samma sätt. I tredje perioden är det aldrig några frågetecken om vilka som ska vinna matchen. Vi gör en grym laginsats där alla bidrar och det ger resultat.

Det var två formstarka lag som möttes. Rimforsa tog tionde segern i rad. Linköping AIS hade före matchen fem segrar i rad.

När Rimforsa och Linköping AIS senast gjorde upp var Linköping AIS klart bättre och vann med hela 13-4. Nu kom alltså revanschen för Rimforsa.

Petter Melkersson 2, Oscar Hellenberg, Marcus Karlsson, Jonas Karlsson och Daniel Karlsson gjorde målen för Rimforsa, medan Isak Rosell blev fyramålsskytt för gästerna.

Rimforsa tar sig an Borensberg i nästa match borta fredag 10 februari 19.30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!