Seger i premiären efter mersmakande insats

På torsdagskvällen spelade Vimmerby IBK sin första match på nästan tio månader. Det blev seger med 12–6 hemma mot Westervik. "Det fanns mycket positivt att ta med sig", sa VIBK-tränaren Michael Elmér.

Adrian Brorsson gjorde sin första match som back när VIBK slog Westervik med 12-6 i en träningsmatch.

Adrian Brorsson gjorde sin första match som back när VIBK slog Westervik med 12-6 i en träningsmatch.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-08-20 11:19

Med maximala 50 åskådare på läktarna tog VIBK det första steget mot ett nytt försök inför den efterlängtade återkomsten i division 1. Lokalkonkurrenten Westervik stod för motståndet och det bjöds inte helt oväntat på mycket mål.

VIBK ledde med 3–1 efter första perioden och ställningen var 6–4 efter två perioder.

– Vi hade 9–5 i mitten av tredje då Westervik drog på sig en fem minuters utvisning. Vi hann göra tre mål med en man mer då och gjorde ytterligare ett par mål i power play under matchen och det är alltid positivt, sa Michael Elmér.

VIBK:s mål gjordes av Jonatan Green 4, Emil Johansson 2, Elias Travtjenko 2, Jonas Friberg 2, Sebastian Elmér och Adrian Brorsson.

– Det var extra kul att se nyförvärvet Emil Johansson göra två mål. Han har ett fint driv i steget och kommer in med helt rätt attityd. Sedan gjorde Adrian Brorsson sin första match som omskolad back och var riktigt bra. Även målvakten Jesper Ahnfeldt var godkänd i sin debut, sa Elmér.

För VIBK väntar ny match redan på lördagen. Olofström på bortaplan är det som gäller då.

– Vi gick runt på tre hela femmor och bytte in så att alla fick speltid mot Westervik. Mot Olofström blir det betydligt hårdare matchning. Det är cupmatch och vinnaren kommer att få möta SSL-laget Kalmarsund i ett dubbelmöte i nästa omgång helgen efter. Det är en fin morot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!