Formbesked av Johansson – kan bli aktuell för VIBK

Hösten var jobbig, av flera skäl. Frågan var om han överhuvudtaget skulle hitta tillbaka till innebandyn. Sen kom vändningen. I helgen blixtrade Vimmerbys förre poängmaskin Emil Johansson till ordentligt, i sin nya klubb Ariel. Nu öppnar han upp för en återkomst i VIBK.

Emil Johansson gjorde sju poäng för Ariel i helgen och utesluter inte spel med VIBK framöver.

Emil Johansson gjorde sju poäng för Ariel i helgen och utesluter inte spel med VIBK framöver.

Foto: Arkiv

Innebandy2024-01-23 12:00

 – Jag följer Vimmerby nära och det hade varit kul att spela med dem igen, säger han.

Nykomlingen Ariel går för övrigt som tåget i division tre. Laget har radat upp vinster och toppar tabellen. I helgen blev det en ny klar triumf. Emil Johansson hade stor del i det och låg bakom sju av målen. Han är ny för säsongen i det formstarka Kristdalalaget efter att tidigare spelat två säsonger i Vimmerby IBK. Första säsongen i VIBK gjorde han 16 poäng på 19 matcher i division ett. Förra säsongen var han lagets näst bäste poängplockare i division två med 30 mål och 10 assist.

Inför den här säsongen valde han alltså att spela för Ariel, men med en så kallad dubbellicens fanns även möjlighet till spel med VIBK. Han var med i laget i premiären borta mot Ingelstad. Sedan dess har det inte blivit någon mer match.

– Jag var väldigt taggad på det här upplägget inför säsongen. Efter första matchen med VIBK tog det stopp. Det var en kombination av skador och personliga skäl som gjorde att innebandyn helt enkelt fick stå åt sidan.

Johansson var tillbaka i spel innan jul, men han har behövt ett par matcher för att hitta formen. I helgens match mot Forserum svarade han för fyra mål och tre assist när laget vann med 16–5.

– Då kände jag att formen och framförallt motivationen är tillbaka. Det var riktigt roligt.

Ariel vann fyran förra säsongen i överlägsen stil och har 10 segrar på 11 matcher i trean. De har ett bra läge att ta ytterligare ett snäpp uppåt i seriehierarikn, trots att skyttekungen Simon Zetterling missat stora delar av säsongen.

– Han vred till ett knä under en match och har vilat från spel, men han är igång och tränar igen och kan förhoppningsvis vara tillbaka snart.

Hur skulle Ariel klara sig i tvåan?

– Vi hade nog fått svårt mot de bästa lagen, men ett mittenlag borde vi kunna vara. Däremot skulle vi tappa fördelen av att spela hemmamatcherna i Kristdala. Hallen är för liten för division 2.

undefined
Emil Johansson följer VIBK:s framfart på nära håll.

Johansson följer även Vimmerbys framfart i tvåan och är imponerad av vad laget åstadkommit.

– De har gjort det riktigt bra och känslan är att de kan ta hem serien, säger han och utesluter inte spel i laget framöver.

– Jag har kontakt med flera spelare och har en bra dialog med tränaren. Jag är tillgänglig om det behövs, men jag vill inte gå in och ta någon annans plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!