Dubbla smällar i cupen för VIBK

Både Vimmerby IBK:s damer och herrar föll i derbybetonade cupmatcher på fredagen. Herrarna med 12–10 borta mot Ariel och damerna med 9–5 borta mot Westervik.

Mattias Zeilon åkte på en rejäl smäll och fick föras till sjukhus efter VIBK:s match mot Ariel.

Mattias Zeilon åkte på en rejäl smäll och fick föras till sjukhus efter VIBK:s match mot Ariel.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-09-22 22:31

Ariel–VIBK 12–10

Det svängde rejält och målen föll tätt när VIBK fick se sig besegrat i Kristdala. Vimmerby hade ledningen med 9–8 tio minuter in i tredje perioden, men föll ändå klart till slut.

– Ariels hall är väldigt liten och svårspelad och jag hade på känn att det skulle bli målrikt. Det kunde ha gått hur som helst, men Ariel var väldigt effektiva när de vände och gick ifrån på slutet. Spelmässigt såg det ändå bra ut till stora delar, sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

VIBK inleder seriespelet nästa helg. Då kan de få klara sig utan Mattias Zeilon.

– Han åkte på en ful smäll och fick så pass ont i huvud och nacke att han fick åka till sjukhus och kollas upp. Vi håller tummarna för att det inte är allvarligt.

Målen VIBK: Jonatan Green gjorde 2, Hugo Samuelsson 2, Elias Trawtschenko 1, Hampus Carlsson, Johan Carlsson, William Björngard, John Pettersson och Elliot Kronstrand.

Westervik–VIBK dam 9–5

VIBK hamnade i underläge efter tre sena mål i första perioden. I andra kom gästerna tillbaka starkt var bara ett mål efter vid ställningen 5–4. I tredje perioden var det länge jämnt, men på slutet rann det iväg och Westervik vann till slut med 9–5.

– Vi spelar bra stundtals, men det var lite energilöst ute på planen jämfört med tidigare matcher. Sedan var vi bara tio utespelare och orkade inte riktigt på slutet. Därför blev siffrorna lite väl stora, sa VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

Målen VIBK: Alva Gustavsson 2, Sofia Söderlund, Emma Sjökvist och Tess Fridh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!