Målfest för Rimforsa borta mot Linköping IBS

Det blev en riktig storseger för Rimforsa mot Linköping IBS borta i division 2 Östergötland herr i innebandy.

Linköpings IBS förlorade mot Rimforsa IF

Linköpings IBS förlorade mot Rimforsa IF

Foto: Arkivbild

Innebandy2024-03-01 21:34

Matchen slutade 4-13 (0-4, 2-4, 2-5).

Rimforsas tränare Victor Sandborg kommenterade matchen:

- En bra match, första perioden är vi väldigt noggranna både offensivt och defensivt. Vi kontrollerar matchen fullt ut. I andra perioden går tempot upp i matchen och det öppnar sig mer åt båda hållen, där felvärderar vi lite så vi bjuder bort två mål. Offensivt fortsätter vi vara vassa och får lite islossning på många spelare. I tredje blir det liknande matchbild som i andra och Linköping får möjligheten att göra ytterligare två mål samtidigt som vi är effektiva framåt. En bra match där alla tre kedjor producerar.

Segern var Rimforsas femte på de senaste sex matcherna.

Rimforsa spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Oscar Hellenberg, ett mål av Jonas Karlsson och ett mål av Petter Melkersson. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Rimforsa som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 2-8.

Rimforsa vann också tredje perioden 2-5 och matchen med hela 13-4.

Oscar Hellenberg gjorde fyra mål för Rimforsa, Daniel Karlsson stod för fyra poäng, varav två mål, Eric Sääf gjorde ett mål och tre assist och Tobias Claesson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Gustav Westerholm gjorde tre mål och totalt fyra poäng för Linköping IBS.

Med två omgångar kvar är Linköping IBS på tionde plats i tabellen, och Rimforsa är på andra plats.

I nästa omgång har Rimforsa LiU AIF IBK hemma i Hackelhallen, fredag 8 mars 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!