Efter 19–2: "Bästa laget jag har mött"

Vilken dunderförlust! IBK Svala hade inte skuggan av en chans när de mötte Ariel i en derbydrabbning. Resultatet? Smått anmärkningsvärda 2–19. Här ger Svalaprofilen Joakim Blomberg sin syn på den jobbiga kvällen.

Joakim Blomberg gjorde mål för Svala.

Joakim Blomberg gjorde mål för Svala.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2022-10-26 14:43

IF Ariel visade redan förra säsongen att de är för bra för division fyra. Kristdalagänget tog 16 raka segrar och hade 217 plusmål. Trots det fick de inte ta steget upp i trean. De föll i kvalet med totalt 13–11 mot Husqvarna.

– Det är ett bevis på att någonting är fel i systemet när det blir så att ett överlägset lag inte får ta steget upp, säger Svalas forward Joakim Blomberg.

Ariel har gått fram som en ångvält i inledningen av innebandyfyran den här säsongen också. Fyra raka segrar med målskillnaden 83–15. I tisdags blev det 19–2 borta mot IBK Svala.

– De har det klart bästa laget som jag har mött på den här nivån. Med klasspelare som Simon Zetterling och Gustav Hagman så skapar de chanser i princip i varje byte. De kommer vara i en klass för sig den här säsongen också och kan mycket väl vinna varje match med minst 15 bollar.

När insåg ni att slaget var förlorat?

– Det stod bara 3–1 med ett par minuter kvar av första perioden. Sedan gjorde de tre mål på mindre än tre minuter och då gick luften ur oss totalt. Vi gjorde så gott vi kunde sedan, men motståndet var för bra.

Joakim Blomberg och Pontus Nilsson gjorde Svalas mål. Ariels främsta poängmakare var spelande tränaren Simon Zetterling som svarade för fyra mål och fem assist.

– Vi har något bra på gång i Svala i år och känslan är att vi kan störa de flesta lag utom Ariel. Serien känns rolig i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!