Tuffare förutsättningar när Rimforsa är tillbaka

Tillbaka i tvåan. I en oviss serie med tuffare förutsättningar. "Vi får ta några matcher och se hur vi ligger till, men tanken är att vi ska etablera oss i division 2 igen", säger Kim Thörnqvist inför Rimforsas seriepremiär på fredag.

Jonas Karlsson och Kim Thörnqvist blir två av nyckelspelarna i Rimforsa när laget är tillbaka i division 2.

Jonas Karlsson och Kim Thörnqvist blir två av nyckelspelarna i Rimforsa när laget är tillbaka i division 2.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-05 06:30

Innebandylaget i Rimforsa har åkt berg- och dalbana i seriesystemet på senare tid. För två säsonger nådde de efter många års kämpande i toppen av division 2 målet att ta hem seriesegern. Glädjen över avancemanget till division 1 blev dock kortvarig. En ofördelaktig serieindelning ledde till att klubben drog sig ur och började om i division 3 istället.

Den serien vann RIF förra säsongen och nu är de tillbaka där de började. I division 2.

– Det känns som att det är där vi hör hemma. Vi har ett för bra lag för att ligga i trean och inte förutsättningar nog för att hävda oss i ettan, säger tränaren Viktor Sandborg.

Förutsättningarna i division 2 är extra tuffa den här säsongen. Till följd av en serieomläggning i allsvenskan så kan det krävas en placering bland de sju främsta för att hänga kvar. Dessutom har seriesegraren ingen direktplats utan får kvala upp till ettan.

– På förhand är serien väldigt jämn och oviss. Linköpings AIS och Solfjäderstaden kan säkert vara med i toppen. För egen del har vi inte satt upp något specifikt mål, men hänga kvar vill man ju alltid göra.

RIF har inte tappat några spelare inför säsongen utan istället förstärkt med fem nya spelare

– Vi har bra bredd i truppen. Nyckelspelare som Jonas Karlsson, Kim Thörnqvist, Simon Sverre och Anton Söderback kör på. 

Efter att ha gjort en riktigt plattmatch mot Sturefors där Rimforsa föll med 11–1 har laget hunnit med ytterligare två matcher på försäsongen. Segrar mot Linköpings IBS med 12–1 och vinst mot Antvarden med 8–3.

– Det såg riktigt bra ut mot Linköping senast. Vi hade ett mer ordinarie lag då och fick spelet att fungera betydligt bättre, säger Kim Thörnqvist som bildar en intressant formation.

– Jag spelar med Eric Sääf och Victor Juslin. Vi har Simon Sverre och Jonas Karlsson som backar. Jonas har tagit ett kliv ner i banan den här säsongen och det har blivit ett lyft.

Den tidigare Vimmerbyspelaren är en av ett tiotal spelare som bor i Linköping och pendlar till träningar och matcher.

– Vi fyller ofta två bilar och det är kul att komma iväg två kvällar i veckan och träna med laget, säger Kim som inte är säker på hur mycket spel det blir för hans del den här säsongen.

– Jag ska bli pappa om ett par månader, så efter jul blir det mindre fokus på innebandy.

RIF inleder serien på fredag borta mot Linköping Ungdom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!