HM IS vann borta mot Husar

Det blev en uddamålsseger för HM IS i matchen mot Husar i division 4 Småland nordöstra herr i innebandy på fredagen.

IBK Husar förlorade mot Hjältevad Mariannelunds IS

Innebandy2023-01-27 22:04

Laget vann med 6-5 (3-3, 3-1, 0-1) borta i Olsbergs Arena.

- Alla sliter och kämpar för varandra och tar de defensiva jobbet vilket lägger grunden till en seger ikväll, tyckte HM IS:s tränare Robert Karlsson, efter matchen.

Segern var HM IS:s femte på de senaste sex matcherna.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

HM IS tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.43 genom Jimmy Risberg, och gick upp till 3-5 innan Husar svarade.

Innan perioden var över hade HM IS ryckt åt sig ledningen med 4-6. Husar reducerade till 5-6 med elva sekunder kvar att spela i tredje perioden återigen genom Zion Larm framspelad av Simon Johnsson-Lyborg. Fler mål än så blev det inte för Husar.

Simon Johnsson-Lyborg gjorde tre mål för Husar och ett målgivande passningar. HM IS:s Jimmy Risberg gjorde tre mål för.

Husar har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var HM IS:s tredje uddamålsseger.

Husar stannar därmed på fjärde plats, och HM IS på tredje plats, i tabellen.

I nästa omgång har HM IS Bodafors hemma i Furulundshallen, fredag 3 februari 19.30.