VIBK föll men imponerade på planen: "Grym insats"

Första matchen för säsongen med ny tränare. Mot den tidigare tränarens lag. Vimmerby IBK:s damer föll visserligen med 6–5 hemma mot Vetlanda i cupen, men tränaren var ändå helnöjd med insatsen. "Jag var osäker på vart vi stod inför matchen, men efter den här prestationen känns det väldigt bra", sa VIBK:s Jonas Karlsson.

Vimmerby IBK:s damer föll med 6-5 hemma mot Vetlanda efter en riktigt stark insats.

Vimmerby IBK:s damer föll med 6-5 hemma mot Vetlanda efter en riktigt stark insats.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-09-08 21:52

Det var inför en ganska välfylld idrottshall som Vimmerby IBK:s damer gick in i Smålandscupens gruppspel på fredagskvällen. För motståndet stod Vetlanda med tidigare VIBK-tränaren Micael Nilsson i ledarstaben. Motståndarna spelar i division ett den här säsongen och med tanke på det gav VIBK dem en rejäl match.

– Jag var imponerad av hur bra VIBK stod upp mot oss. Vi var inte helt på topp och fick kämpa ordentligt för att vinna, sa Micael Nilsson och erkände att det inte var helt lätt att möta sitt forna lag.

– Det hände ett par gånger att jag följde mina gamla Vimmerbyspelare istället.

Det var länge VIBK som hade greppet om tillställningen. Emma Sjökvist stod för matchens delikatess när hon sköt in 2–1 med ett stenhårt handledsskott rakt upp i krysset. VIBK hade 4–3 att gå en bra bit in i tredje perioden, men så vände Vetlanda och vann med 6–5 till slut.

– Visst är det synd att vi förlorar, men vi orkade inte riktigt hela vägen ikväll. Det här var våra första match för säsongen och med tanke på det gjorde hela laget en grym insats. Nu har vi två cupmatcher till innan serien drar igång och det blir perfekt, sa VIBK-tränaren Jonas Karlsson som såg ut att trivas som fisken i vattnet med att vara tillbaka i tränarbåset.

Målen VIBK: Emma Sjökvist 2, Sofia Söderlund, Klara Stridh och Alva Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!