VIBK glimtade till men föll ändå klart

Bitvis riktigt bra spel och en tidig vändning. Vimmerby IBK hade ändå inte en chans hemma mot serieledande Hovslätt. Gästerna vann med 15–7 efter att VIBK bland annat bjudit på tre mål med en man mer på banan.

VIBK var stundtals bra med mot Hovslätt hemma, men föll tungt till slut.

Innebandy2022-01-07 21:30

Hovslätt vann höstens möte med 16–4 och när laget gick fram till 2–0 efter drygt tre minuter talade inte mycket till VIBK:s fördel. Med två mål inom 19 sekunder av Jonatan Green och Hugo Samuelsson var det kvitterat. Drygt tio minuter in i matchen gav sedan Victor Wall hemmalaget ledningen med 3–2.

VIBK hade bud på mer i det läget, men Hovslätt hämtade sig från chocken och lyckades vända tillbaka till 4–3 innan första perioden var över.

I andra fick Hovslätt 5–3 direkt och även 6–3 på en straff som VIBK drog på sig med en man mer på banan. Elias Travtjenko gjorde sedan 6–4 omgående i power play.

Hugo Samuelsson svarade sedan för sitt andra mål för kvällen då han reducerade till 7–5. I samband med det åkte Hovslätt på en utvisning och efter ytterligare en fick VIBK chansen i fem mot tre. Istället för en reducering lyckades Hovslätt göra mål två gånger om med en man mindre på planen. 9–5 och uppförsbacke för VIBK inför den avslutande akten.

Elias Travtjenko gav VIBK en bra start på sista perioden med en snabb reducering till 9–6. Hovslätt svarade dock omgående med 10–6.

Vid 11–6 tog Michael Elmér timeout för VIBK. Laget mäktade inte med att komma tillbaka en gång till. Jonatan Green lyckades reducera på straff i slutminuterna, men Hovslätt vann med 15–7.

Totalt sett var insatsen ändå ett stort fall framåt. Om laget kan spela lika bra som man gjorde bitvis mot Hovslätt så kan poängen komma framöver. Nästa matchen spelas hemma mot Nyköping kommande lördag.

Spelare som förtjänar extra beröm för sin insats var målvakten Jesper Ahnfeldt samt tvåmålsskyttarna Elias Travtjenko och Hugo Samuelsson.

Målen:

Första perioden: 0–1 (1.32) Melwin Knuthas, 0–2 (3.56) Melwin Knuthas, 1–2 (5.25) Jonatan Green (Mattias Zeilon), 2–2 (5.44) Hugo Samuelsson (Jonatan Green), 3–2 (10.54) Victor Wall (Hampus Carlsson), 3–3 (14.21) Andreas Jonsson, 3–4 (17.41) Markus Eriksson

Andra perioden: 3–5 (21.35) Teddy Hallberg, 3–6 (23.35) Wille Knuthas, 4–6 (24.26) Elias Travtjenko (Mattias Zeilon), 4–7 (27.28) Markus Eriksson, 5–7 (35.38) Hugo Samuelsson (Kevin Rosén), 5–8 (37.37) Andreas Nordh, 5–9 (27.53) Martin Bärbäck.

Tredje perioden: 6–9 (40.25) Elias Travtjenko (Jonatan Green), 6–10 (41.15) Andreas Nordh, 6–11 (46.07) Markus Eriksson, 7–11 (56.53) Jonatan Green, 7–12 (57.24), 7–13 (58.06) Wille Knuthas, 7–14 (58.37) Andreas Nordh, 7–15 (59.59) Andreas Jonsson.

Hugo Samuelsson stod för två mål för VIBK.