VIBK:s försvarsproblem fortsätter – föll i målrik match

Vimmerby IBK:s bortamatch mot Hovmantorps GoIF hade det mesta. Efter 18 mål och flera vändningar blev det till slut förlust för VIBK. "Jag får väl ta mig en funderare på varför jag inte riktigt lyckats få ut max av laget i spelet", säger tränaren Alexander Pettersson.

VIBK föll i en svängig match borta mot Hovmantorp.

VIBK föll i en svängig match borta mot Hovmantorp.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2023-02-17 22:29

Seriesjuan Vimmerby mot serieåttan Hovmantorp. Det mesta talade för att det skulle bli en jämn och målrik kamp i Allhallen i Hovmantorp när lagen drabbade samman på fredagskvällen. Precis så blev det.

– Det var svängigt, sammanfattar VIBK-tränaren Alexander Pettersson efter det som blev en tung förlust för hans lag.

Bara i den första perioden bjöd lagen på nio mål tillsammans. Hemmalaget gick upp till 3–1, innan VIBK vände och såg till att ta med sig en 5–4-ledning in till den första vilan.

– Totalt sett är den här prestationen över 60 minuter bättre än den förra veckan. Jag tycker att vi är det spelförande och bättre laget, menar Pettersson.

Både Hovmantorp och VIBK har haft problem med defensiven under säsongen och är i topp vad gäller insläppta mål. HGoIF har nu släppt in flest i serien (135), medan VIBK är precis bakom (130).

Hur ser du på er defensiv, både i den här matchen men också under säsongen?

– Vi åker på rätt mycket spelvändningar. I dag (läs fredag) gör vi inte läxan som vi pratat om under veckan, när det kommer till att vara smartare med bollen i anfallszon. Nu är det svårt att säga varför det har blivit så under säsongen men det jag kan säga är att det är för dåligt. Nu har vi släppt in tio mål i snitt under de fyra sista matcherna, vilket inte är bra alls. Jag får väl ta mig en funderare på varför jag inte riktigt lyckats få ut max av laget i spelet. Det är ändå mitt ansvar att se till att vi är förberedda och att vi vet vad vi ska göra, säger tränaren.

I den andra perioden utökade VIBK men fick se Hovmantorp stå för en vändning åt andra hållet. Gästerna lyckades ändå kvittera till 7–7 i början på den tredje perioden.

Alexander Petterssons lag lyckades dock inte resa sig igen. Hovmantorp gick ifrån till 9–7 och vann till slut med 10–8.

– Vi gör inte mål på våra chanser. Vi dippar efter vår kvittering till 7–7 och får jobba i uppförsbacke i hela tredje perioden. Men det är små marginaler. Alla kämpar och sliter och det är verkligen inget fel på inställningen. Det är spets framåt som saknas i den här matchen, säger han.

Målvakten Jesper Ahnfeldt fick beröm för sin insats i VIBK:s bur.

Målen för VIBK: Kevin Hultman 3, John Pettersson 2, Emil Johansson 2, Sebastian Elmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!