Han lämnar VIBK: "Jag kommer sakna alla"

Spel i Vimmerbytröjan blir det inte längre för Emil Johansson. Istället så siktar han på division 3 med nykomlingen IF Ariel. "Det kommer bli väldigt kul att testa på något nytt, samtidigt så kommer jag såklart sakna VIBK", säger han.

Emil Johansson lämnar VIBK för spel i IF Ariel

Emil Johansson lämnar VIBK för spel i IF Ariel

Foto: Arkiv

Innebandy2023-06-28 16:31

Vimmerby IBK kommer behöva klara sig utan sin poängspelare inför den här säsongen.

Han har haft en viktig roll i de två säsongerna han har representerat klubben. En spelare som har lyckats sätta stora avtryck i klubben.

– Det känns lite tråkigt att lämna, såklart. Jag har blivit vän med hela laget och de har stöttat mig under hela min tid i Vimmerby.

Nu kommer det bli fokus på spel i Ariel som dominerade i division fyra förra året och tog klivet upp till trean. 

– Vi har ett riktigt bra lag som vi kan förvänta oss mycket av. Lyckas vi samarbeta och jobba hårt så finns det nog inte mycket som kan hindra oss.

En flytt till Oskarshamn var det som låg bakom hans val. Emil och flickvännen har skaffat boende i Oskarshamn och då passade han även på att leta efter ett nytt lag som ligger mer lokalt.

– Vi valde att flytta ihop tillsammans i Oskarshamn då det funkade bäst. Kristdala ligger bara 20 minuter bort med bil, vilket känns skönt. Jag kommer kunna samåka med några från laget som också bor i Oskarshamn.

Vad är ambitionerna med övergången till IF Ariel?

– Jag tror vi kommer kunna utmana mot de flesta lagen. Vi har ett gäng spelare som är väldigt individuellt skickliga, sen ska man inte säga för mycket men jag har höga ambitioner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!