Åtta raka förluster för Svala

Två sviter förlängdes när serieledande Ariel tog emot Svala hemma i division 4 Småland nordöstra herr i innebandy.

IF Ariel vann mot IBK Svala

IF Ariel vann mot IBK Svala

Foto: Arkivbild

Innebandy2023-01-25 21:33

Ariel vann och har nu 15 raka segrar, medan Svala har åtta raka förluster. Matchen slutade 21-7 (5-0, 8-3, 8-4).

- Inte mycket och säga om förlusten, vi möter serieledarna och dem visar varför dem leder serien. Vi gör ändå 7 mål och det är inte många i serien som gjort. Det är de lilla vi tar med oss, kommenterade Svalas tränare Ludwig Bjerkert.

Ariel spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom mål av Gustav Hagman, Olle Nilsson, Simon Zetterling, Victor Berggren och Tobias Johansson. Det skulle komma mer från Ariel. Ariel var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 8-3 och ställningen efter två perioder var 13-3.

Ariel vann också tredje perioden 8-4 och matchen med hela 21-7.

Noterbart är att Ariels Victor Berggren stod för fyra mål och tre assists, Gustav Hagman gjorde tre mål och tre målgivande passningar, Simon Zetterling gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål, Jonathan Adolfsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål, Simon Danielsson gjorde två mål och ett målgivande passningar, Olle Nilsson gjorde två mål och ett målgivande passningar och Alfred Bredhammar gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Dessutom att Svalas Filip Axelsson gjorde tre mål för och Gustav Tegberger Karlsson gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Ariel stannar därmed i serieledning, och Svala på elfte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Svala är Westervik B. Lagen möts fredag 27 januari 19.30 i Mörlunda Sporthall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!