Hultsfred med lyxproblem

Hultsfred tog en komfortabel 3–1 seger mot Smedby trots manfallet i backlinjen sist. Nu har laget alla spelare tillgängliga och det skapar lyxproblem för tränare Jerker Einarsson.

På fredag kväll gör Sebasthian Svensson sin debut i HFK-truppen.

På fredag kväll gör Sebasthian Svensson sin debut i HFK-truppen.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-08-16 18:30

Det var en smått nervös Hultsfredstränare inför höstpremiären mot Smedby förra veckan. Orsaken till det var att de var tvungna att justera om i backlinjen rejält då tre ordinarie backar inte var tillgängliga. Det syntes i många situationer i matchen att det inte var samma stabila defensiv som under våren, men ersättarna gjorde det nödvändiga jobbet. HFK kasserade ut de tre poängen och har nu förlängt sin svit till sex raka segrar.

– Det är skönt att veta att man kan flytta runt på positioner och att killarna klarar av det. Det är en riktig styrka, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Till fredagkvällens match borta mot Färjestaden är förutsättningarna helt annorlunda för Hultsfredlaget. Förutom Tobias Nilsson, som troligtvis inte kommer kunna spela så mycket under hösten, har HFK alla spelare tillgängliga. Lägg där till att nyförvärvet Sebasthian Svensson nu också är spelklar.

– Det är väl något av ett lyxproblem när man har så många duktiga spelare tillgängliga, menar Einarsson.

Hur tänker du i dina laguttagningar?

– Eftersom alla är så jämna får man titta på saker som formen och träningsnärvaron.

I vårmötet på Knektavallen spelade HFK och Färjestaden 2–2 efter en sen Ölandskvittering. Hultsfred hade då inte kommit in i sin vinnarform och mötte ett mycket organiserat Färjestaden. I morgon vill Einarsson ta revansch.

– Tabellmässigt är det ett lag vi ska slå så jag förväntar mig tre poäng.

Matchdags

Färjestaden–Hultsfred Hultsfred saknade tre ordinarie backar sist mot Smedby – ändå blev det vinst med 3–1. Nu är laget fulltaligt när de åker till Öland för möte med tabellsexan Färjestaden. Hultsfreds startelva (4-4-2): Joachim Johansson - Kevin Olsson, Alexander Gustafsson, Pierre Fransson, Ludwig Strömbom - John Svensson, Christopher Einarsson, Sebastian Strömbom, Martin Johansson - Filip Ingemarsson, Albert Johansson. Bänk: David Tegberger Karlsson, Oscar Karlsson, Meris Hasanbegovic, Sebasthian Svensson, Robin Gunnarsson. Vi tippar: 0–3
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!