Horsky: ”De håller allsvensk klass”

Troja/Ljungby har seriens bästa offensiv. Vimmerby har seriens bästa defensiv. På onsdag möts lagen i ett intressant toppmöte.

Christian Blomqvist är tillbaka.

Christian Blomqvist är tillbaka.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-10-16 20:00

VH-tränaren Phil Horsky är laddad:

– Det ska bli väldigt kul att möta ett så duktigt lag. Troja inledde säsongen lite skakigt, men de har spelat jättebra på slutet. Det är ett lag som håller allsvensk klass.

Samtidigt poängterar Horsky att Vimmerby inte slår ur underläge.

– Det är en öppen match. Vi är också ett topplag. Det är den känslan vi måste ha inför den här typen av möten.

Så här långt har Troja/Ljungby öst in mål. Inte minst på slutet. Den senaste 6–2-segern mot Kristianstad var ett styrkebesked som heter duga.

– Jag har sett den matchen på video och Troja spelade väldigt bra. Offensivt har de flera spetsspelare. För vår del handlar det om att vårda pucken och spela enkelt i egen zon. Framåt ska vi spela med samma fart som tidigare, säger Phil Horsky.

Christian Blomqvist, som missade den senaste matchen mot Kallinge, är tillbaka i matchtruppen. Det innebär att Vimmerby kommer till spel med sju backar och 13 forwards.

– Det är ingen som ställs över, utan alla kommer få speltid, säger Horsky.

Timrå-lånet Samuel Eriksson gör sin andra match med Vimmerby. Därefter går det nuvarande låneavtalet ut.

Men det kan mycket väl bli så att 19-åringen gör fler matcher i VH-tröjan senare under säsongen. Eriksson är nämligen registrerad för både Timrå och Vimmerby.

– Samuel gjorde en bra debut hos oss. Det är en stor och stark spelare som klarade av det höga division ett-tempot. Det ska bli roligt att se honom mot Troja, säger Phil Horsky.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!