Högdramatiskt derby när Vetlanda vann

Dackarna fick en drömstart i Smålandsderbyt mot Vetlanda. Ledning 13-5 efter tre körda heat. Sedan kom Vetlanda smygandes närmare och närmare. I paus var de ifatt. Och vilket drama det blev – där till slutade gästerna vann med 46–44.

Vilken match det blev mellan Dackarna och Vetlanda. Gästerna vann till slut med knappa 46-44.

Vilken match det blev mellan Dackarna och Vetlanda. Gästerna vann till slut med knappa 46-44.

Foto: Karl Edgren

SPEEDWAY2018-07-17 20:58

Dackarna har varit obevekliga hemma på G&B Arena den här säsongen. Inför det heta superderbyt hade Målillalaget full pott och fyra raka segrar. Känslan var att det skulle bli en behändig resa även mot Vetlanda. Som sagt, åttapoängs-ledning efter bara tre heat och Dackarna var till synes fullproppat med självförtroende. Från inledningsheaten minns vi framför allt den "lokala" duellen mellan Virserumssonen Joel Kling och Mariannelundsbördige Filip Hjelmland.

De körde stentufft mot varandra, där formtoppade Kling var den starkaste av dem. I par med Hans Andersen fixade han en femetta för Dackarna. Även i heat tre blev det en fullträff för hemmamalaget.

Så långt allt väl sett med hemmaögon. Sedan var det då dags för Vetlanda. De 5458 åskådarna (årets klart bästa publiksiffra) fick se dem äta sig närmare och närmare. Bortaförarna stod för några starka omkörningar i flera av heaten och det gav resultat. När Greg Hancock "bröt" mot tvåminutersregeln i det tionde heatet, öppnade det för Vetlanda. Hancock fick lämna innerplan och Vetlanda tog en 4-2:a och gjorde ställningen till 30-30 i paus. Rysaren fortsatte. Inför de båda nomineringsheaten var det fortfarande helt jämnt och ovisst, 39-39.

Det här var speedway när det är som bäst. Det 14:e heatet bröts och hemmaföraren Oliver Berntzon blev utesluten för dålig startdisciplin. Leon Madsen vann före Greg Hancock och Bartosz Zmarzlik. Dackarna var därför tvingat att vinna det sista heatet för att fixa minst en pinne. Men så blev det inte. Artem Laguta höll undan för Maciej Janowski och Patryk Dudek. Vetlanda vann med 46-44 och tog hem segern.

I morgon möts lagen igen och vi kan nog förvänta oss ett nytt rafflande drama.

Laguta blev poängbäst i matchen med tolv poäng. Janowski var den främste i Dackarna med tio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om